Huaweis Android-erstatter heter trolig «ARK OS»

google-huawei (1)
Google vil ikke lengre støtte Huawei på visse områder, men hva dette innebærer for Huawei-kunder utenfor Kina er fortsatt usikkert.

Det kinesiske selskapet får ikke benytter seg av fremtidige Android-oppdateringer så lenge USAs handelsforbud er gjeldende.

Kina i 2019, resten av verden i 2020

Men Huawei har vært forberedt på at noe slikt kunne skje, derfor har de i lang tid jobbet med et eget operativsystem som kan erstatte Android på deres enheter.

Internt i selskapet skal dette OS-et være kjent som «HongMeng», og er allerede ferdigutviklet. Det betyr at en lansering i 2019, trolig mot høsten, er sannsynlig. Dette gjelder kun for brukere i Kina, dog. En global lansering er ventet iløpet av 2020, noe Huawei har bekreftet overfor Techradar.

Annonse

TechRadar meldte tidligere denne uken at det kunne gå mot lansering allerede i juni, men det avkreftet en talsperson for Huawei etter at artikkelen ble publisert.

Har registrert «ARK OS»

Men selskapet opplyste samtidig om at OS-et har vært klart siden januar i fjor, men at de har avventet lanseringen for å opprettholde et godt forhold til Google og andre amerikanske selskaper.

Som nevnt er OS-et kjent som «HongMeng» internt i selskapet. Men det faktiske navnet blir noe helt annet, og kanskje blir det «ARK OS». Huawei har angivelig registrert denne merkevaren over hele verden. Det er imidlertid altfor tidlig å si om dette blir det endelige navnet, først må det formelt godkjennes, noe som kan ta tid.

Kjører Android-apper

Huaweis egenutviklede operativsystem kan kjøre Android-apper. Det har selskapets Richard Yu bekreftet overfor pressen tidligere. Om OS-et er basert på Android er derimot en annen sak. Muligens er det en modifisert utgave av Androids åpen kildekode-prosjekt (AOSP), men det er ubekreftet.

Win Future har fått tak i det de mener er bilder av OS-et, som vi fortsatt ikke vet om kan kjøre Google-apper:

Kilde:
TechRadar

Annonse
Annonse