Tenåring hacket Apple – trodde han skulle få jobb

1_xrnxTcVld8sj528nyYch6g-e1543391116787
To tenåringer hacket Apple i 2015 og i 2017.

En australsk 17-åring tok i bruk en ganske ukonvensjonell metode da han forsøkte å skaffe seg en jobb i Apple.

Tenåringen hadde hørt at en historie om at Apple tidligere hadde ansatt en europeisk person som hadde hacket selskapet. Den australske gutten tenkte at han kunne prøve seg på samme fremgangsmetode. Så da brøt han seg like gjerne gjennom Apples nettverk, og håpet på det beste.

Dessverre for gutten ble det ingen jobb. Han slipper riktignok å bli straffeforfulgt.

Annonse

Lastet ned interne Apple-dokumenter

Gutten, som er 17 år i dag, skal sammen med en kompis ha hacket Apple hele to ganger. Først i 2015 (da var han 13 år) og så i 2017. Guttene skal ha lastet ned store mengder interne Apple-dokumenter.

Istedefor fengselsstraff ble 17-åringen løslatt mot en prøvetid på ni måneder.

– Han er helt klart et begavet individ når det kommer til informasjonsteknologi. Men når det er sagt så har ikke begavede personer rett til å misbruke den gaven. De må bruke gaven for noe godt, og ikke noe ondt, sier fredsdommer David White ifølge ABC News Australia.

Håpet på jobb

17-åringens advokat påpeker at gutten var 13 år da den første hackingen skjedde.

– Han hadde ingen anelse om alvorligheten av dette, og han håpet at dette kunne gi ham en jobb i selskapet da det ble oppdaget. Han visste ikke at dette ville føre til noe annet enn en jobb. Dette skjedde i Europa også da en lignende person ble tatt og endte opp med å bli ansatt i selskapet, sier advokaten.

Dette sier Apple

«I Apple er vi på vakt for å beskytte nettverkene våre og vi har dedikerte team med sikkerhetsprofesjonelle som jobber med å oppdage og respondere på trusler. I dette tilfellet oppdaget teamene våre uautorisert tilgang, sperret den, og rapporterte hendelsen til politiet. Vi anser sikkerheten til våre brukere som en av våre største ansvarsområder og vil forsikre kundene våre om at deres personlige data ikke ble påvirket av denne hendelsen», sier Apple i en uttalelse til Mashable.

Hackerpartner ble dømt i fjor

Den andre hackeren ble i fjor dømt til åtte måneders prøvetid. Mebourne-gutten var 16 år da han hacket Apple, og ble tatt etter å ha skrytt av hackingen på Whatsapp. Det viste seg at han hadde lagret de stjålne filene i en mappe kalt ‹hack, hack, hack»

Kilde:
Engadget

Annonse
Annonse