Sonys nye IoT-brikke har rekkevidde på nesten 10 mil

internet-of-things-4129218_1920
Internet of Things (IoT) kan bli utstyrt med en spennende Sony-brikke i fremtiden.

Sony har annonsert en ny brikke som, i beste fall, kan forandre måten smarte enheter kommuniserer med hverandre på.

Brikken kan brukes i alt som kryper og går av IoT-enheter (internet of Things) og kan sende informasjon over en rekkevidde på 96 kilometer, nesten ti mil.

Spor sykkelen din

Sony får til dette ved å bruke et proprietær nettverk kalt low-power wide area (LPWA) ELTRES network.

Annonse

Ved hjelp av brikken, eller modulen om du vil, kan informasjon sendes til Sonys servere over lange distanser, selv når objektet beveger seg i høy fart.

Her kan man se for seg at teknologien brukes i alt fra leie av sykler (sparksykler), monitorering av gatelys, sporing av hjemleveringer og monitorering av barn.

Derfor er dette viktig

De fleste av dagens IoT-produkter bruker enten wi-fi eller mobildata for å overføre data. Wifi har svært begrenset rekkevidde, og mobildata kan fort bli dyrt for brukeren. Sonys brikke, som selskapet hevder bruker lite strøm, kan altså gjøre noe med dette.

CXM1501GR-brikken overfører signaler til Sonys ELTRES-nettverk gjennom 920MHz-båndet og er utstyrt med GPS/GNSS-sensorer for å innhente tid og posisjonsdata. Ifølge Sony kan modulen brukes i de fleste IoT-enheter, og selskapet tror dette åpner opp for et nytt marked.

Finn vennene dine

«Vi sikter på å utvikle ulike tjenester som gjør dette til den mest stabile trådløse kommunikasjonen», skriver Sony i en pressemelding.

Sony kommer også med noen flere praktiske eksempler på hvordan modulen kan brukes. For eksempel vil den kunne la «venner finne hverandre på et skianlegg», spore skip, monitorere sykkelleie, spore droner, leiebiler og tog.

Japan får teknologien først

I første omgang skal teknologien lanseres til Japan. Selskapet har lansert et eget testprogram i landet der interesserte selskaper kan melde seg på. Nettverket skal imidlertid bygges ut og testes de neste årene, med mål om å utvide teknologien til resten av verden.

Kilde:
Engadget

Annonse
Annonse