Elon Musk kan stikke av med vanvittige 20 milliarder kroner som Tesla-sjef – men først må han snu trenden

33486317444_9a9b85fc91_h-1-1280x720
Elon Musks Tesla-selskap opplever tøffe tider. Men Musk tjente gode penger i fjor.

Oppdatert 16:55: En tidligere utgave av denne artikkelen ga uttrykk for at Elon Musk tjente 2,3 milliarder dollar i fjor. Det medfører ikke riktighet og vi beklager. Saken er oppdatert med uttalelse fra Tesla.

Tesla blør penger og leter febrilsk etter steder de kan spare penger.

Lukrativ avtale

Men toppsjefen sjøl, Elon Musk, kan potensielt stikke av med en saftig sum penger hvis alt går veien de neste ti årene. Ifølge en undersøkelse utført av New York Times, har Elon Musk den mest lukrative pengeavtalen blant toppsjefene i 200 børsnoterte selskaper.

Annonse

Musk kan i teorien tjene 2.3 milliarder dollar, svimlende 20 milliarder kroner, takket være en avtale som ble godkjent av Tesla-styret i fjor.

Ikke sikkert han får pengene

Men som en del av avtalen må Tesla nå noen veldig ambisiøse mål for at Musk skal kunne få noen av disse pengene. Om Tesla klarer det gjenstår å se. I dag er selskapet ganske langt unna disse ambisiøse målene.

Tesla har i dag en markedsverdi på 35 milliarder dollar. For å få utbetalt giga-kompensasjonen, på 2,3 milliarder dollar, må markedsverdien stige til 650 milliarder.

– Elons fullstendige kompensasjon er direkte knyttet til langtidssuksessen i Tesla og deres aksjonærer, og ikke noe av kapitalen fra prestasjonspakken fra 2018 er utløst, sier en Tesla-representant til New York Times.

Kilde:
New York Times


Annonse
Annonse