Hopp til navigasjon Hopp til innhold
ASUS nye Zenbook Pro Duo er en spennende maskin som vi gleder oss til å teste. (Ill.: ASUS)

Asus’ elleville PC setter Apples Touch Bar i skammekroken

Du får to 4K-skjermer.

Ingen skal beskylde deg for å trekke litt på skuldrene av laptop-designene vi har vært vitne til de senere årene. Med unntak av noen få nyvinninger har maskinene vært ganske like.

«ScreenPad Plus» ser heftig ut

Men under Computex-messen i dag annonserte Asus noe ganske unikt. Selskapets Zenbook Pro Duo har ikke bare én stor skjerm, men to. Den sekundære skjermen ligger flatt over tastaturet og er en del mindre (14″), men kan blant annet skilte med 4K. Asus kaller denne touch-skjermen «ScreenPad Plus»

Apples «Touch Bar» blekner i forhold

Her er det lett å trekke en parallell til Apples Macbook Pro med Touch Bar. Asus har fulgt samme idé, men tatt det hele et skritt lenger. 14″-panelet ser ut til å være Touch Bar på steroider.

Størrelsen på skjermen har tvunget Asus til å flytte tastaturet lenger ned, og flytte museflata til høyre. Det er upraktisk for sånne som undertegnede, som er venstrehendt, men er like fullt en spennende idé.

Men museflata fungerer også som en virtuell touch-pad. Med et enkelt trykk kan du hente frem numerisk tastatur. Dermed er det ikke direkte feil å si at denne maskinen har tre skjermer!

Spennende spillmaskin

Av maskinvare er det verdt å nevne at denne maskinen har Intel Core i9 8-core-prosessor, Nvidia RTX 2060 og fire PCIe SSD-lagring med «turbokjøling». Denne PC-en er ideell for gamere, kunstnere og andre kreative innholdsprodusenter som kan dra nytte av ekstraskjermen.

Verken pris eller tilgjengelighet er avslørt, men maskinen kommer i butikkhyllene iløpet av tredje kvartal i år.

Kilde:
ASUS

Stikkord: asus, pc