Snapchat-ansatte skal ha snoket i brukernes data og bilder
Snapchat-ansatte skal ha snoket i brukernes data og bilder.

Annonse


Snapchat-ansatte skal ha snoket i brukernes data og bilder

I en rapport fra Motherboard går det frem at ansatte på tvers av flere avdelinger i Snapchat kan se lagrede snaps, plassering, telefonnumre og e-postadresser gjennom et verktøy som heter SnapLion.

Startet for flere år tilbake

Til Motherboard forteller en av kildene at det hendte flere ganger at ansatte i selskapet misbrukte verktøyet, men kildene går ikke inn på omfanget av det. Totalt er det fire tidligere Snap-ansatte avisen snakket med i tillegg til en som fremdeles jobber i selskapet, samtlige bekreftet verktøyets eksistens. To av de tidligere ansatte mener at det skjedde allerede for flere år tilbake.

Snap er ikke den eneste

En e-post Motherboard har fått tak i avslører at en ansatt bruker verktøyet til å søke opp en brukers e-postadresse uten at dette er myndighetsrelatert arbeid på noen vis. Snapchat har ikke kommentert saken hittil.

Snapchat er ikke alene om ha et slikt verktøy som kan brukes til å snoke i brukernes opplysninger og data: Facebook sparket i i 2019 en sikkerhetsansatt for å ha brukt personlig data til å stalke kvinner. 

Annonse


Kilde:
Engadget

Annonse