Ingeniør tatt i å forfalske dele-leveranser til SpaceX

Ingeniør tatt i å forfalske delel-leveranser til SpaceX
Bilde fra hovedkvarteret til SpaceX i California.

En ingeniør som var ansvarlig for kvalitetskontroll av deleleveranser til SpaceX har blitt tatt i å skrive under på falske godkjenningsrapporter av deler. Rapportene er normalt ment å være en sikkerhetsrutine som skal forhindre at kritiske komponenter med feil og mangler blir levert og brukt i raketter og satelitter for NASA og SpaceX.

Forfalskningene skjedde hos leverandøren PMI i New York, hvor ingeniøren var ansatt. PMI leverte visse komponenter til store rakettselskaper – men har nå mistet alle avtaler med SpaceX etter at forfalsknings-skandalen ble kjent.

Mange av delene allerede brukt

Minst 76 deler som vanligvis ikke skulle ha blitt signert som godkjent ble allikevel merket som klarert av ingeniøren, og han er tatt i å forfalske minst 38 signerte rapporter. Flere av delene skulle etter planen ha vært brukt i en oppskytning bare få måneder etter at problemene ble oppdaget. Andre oppskytninger fra blandt annet NASA og USAs luftforsvar hadde allerede blitt gjennomført med deler som hadde kommet fra PMI – heldigvis uten uhell.

Annonse

Saken blir sett på som ekstremt alvorlig, da både menneskeliv og katastrofale tap kunne stått på spill dersom de defekte delene hadde forårsaket uhell.

Kilde:
Engadget

Annonse
Annonse