Facebooks kryptovaluta lanseres i 2020

bitcoin-3083578_1920
Facebook lanserer ny betalingsplattform neste år, ifølge BBC.

Tidligere i vår kunne vi skrive at Facebook jobber med en egen kryptovaluta.

Nå skriver BBC at denne valutaen, innad i Facebook kjent som GlobalCoin, vil bli lansert en gang neste år, i 2020.

Facebook skal allerede ha vært i kontakt med det amerikanske finansdepartementet og Storbritannias sentralbank for å diskutere planene.

Annonse

Globalt betalingssystem

BCC skriver at kryptovalutaen er en del av et større digitalt betalingssystem som skal lanseres i ca ti land innen første kvartal 2020. Systemet skal etter planen rulles ut til større deler av verden etter hvert.

Sosiale medier-giganten har også vært i kontakt med selskaper som brukere overføre penger, slik som Western Union. Målet med samtalene har angivelig vært å finne billigere og raskere måter for folk å overføre penger, uten at man trenger en bankkonto.

Det forventes at tjenesten kan ende opp med å konkurrere mot både Apple Pay og PayPal.

Det har tidligere blitt hevdet at Facebook har planer om å lansere et belønningssystem for denne plattformen. Det vil fungere ved at du får kryptovaluta når du ser på reklamer eller kjøper produkter fra selskaper som er en del av kryptoplattformen.

Ikke første gang

Dette er for øvrig andre gang Facebook prøver seg innen kryptomarkedet. I 2010 skapte Facebook noe kalt «Credits», en tjeneste som lot brukerne betale for virtuelle gjenstander.

Credits ble imidlertid ikke den suksessen Facebook hadde håpet på, og i 2012 ble prosjektet avsluttet.

Kilde:
BBC

Annonse
Annonse