AMD-partner lekket to nye Navi-skjermkort
AMD-partneren Sapphire har avslørt noen detaljer omkring selskapets nye skjermkort.

Annonse


AMD-partner lekket to nye Navi-skjermkort

Det var ventet at AMD skulle annonserte flere skjermkort basert på 7nm-teknologien man finner i Navi, men det kommer litt tidligere enn vi antok. Et av selskapets største partnere, Sapphire, har lekket opplysninger om at AMD-sjefen under årets Computex skal avsløre Navi XT og Navi Pro.

Bedre ytelse enn RTX 2070

Mens sistnevnte vil ha ytelse tilsvarende noe i mellom RTX 2060 og 2070 til en prislapp på 399 dollar, så vil XT-utgaven prises til 499 dollar med ytelse som skal overgå RTX 2070. Ingen av disse vil likevel ta plassen til Raden VII som selskapets flaggskip-GPU.

Ingen ray-tracing

Nvidia sine GeForce-skjermkort koster også henholdsvis 399 og 499 for RTX 2060 og 2070, men til gjengjeld har disse ray-tracing, noe AMD sine kort antakelig ikke skal ha med det første. Til tross for 7nm-teknologien som åpner for fordeler over Nvidia sine skjermkort så er det mange som henger seg opp i prisen – særlig enkelt blir det ikke å selge de nye AMD-kortene dersom Nvidia skulle bestemme seg for å selge sine litt billigere, for eksempel.

AMD-partneren Sapphire har uttalt at de planlegger spesialtilpassede, vannkjølte utgaver av Navi-skjermkortene for bedre muligheter til overklokking.

Annonse


Kilde:
Engadget

Annonse