2019 MacBook Pro bruker nye materialer i tastaturene
Nye produksjonsteknikker og materialer skal gi MacBook Pro bedre tastefølelse.

Annonse


Nå har de avslørt de nye MacBook Pro-tastene

Tidligere i uken skrev vi om at nye MacBook Pro blir kraftigere, og får et forbedret tastatur. Apple har tatt kritikken om feiltastinger og ”sticky keyboard” følelsen seriøst – og valgt å oppgradere tastaturene med nye materialer.

iFixit, som er en kjede av reparasjonsverksteder for mobiltelefoner og bærbare i USA, har nå fått hendene i en 2019 MacBook Pro. Under tastene fant de noen nye endringer i materialer og design som Apple tydeligvis har gjort – uten at Apple selv har gått ut med eksakt hvilke tiltak de har foretatt seg på produksjonssiden.

Membraner og mekanikk

Alle MacBoo Pro tastaturer har et membran mellom de fysiske plast-tastene, og de underliggende elektroniske bryterne under hver tast. Dette membranet var i 2018-modellene bare delvis gjennomsiktig og føltes silikon-aktig. Men ifølge iFixit er membranet på den nye 2019-modellen de åpnet opp mer mykere å ta på – og materialet er helt gjennomsiktig.

Nye materialer

Etter å ha gjort en analyse-sammenligning med infrarødt lys av begge materialene konkluderes det med at 2018-membranet var laget av polyacetylene – mens tastaturet i 2019 MacBook Pro bruker et nylon-materiale.

Annonse


Videre er også de små metalldekslene på hver bryter ”litt annerledes” denne de forrige modellene. Teknikeren fra iFixit kommenterte at ”det kan være en ny overflatebehandling, og/eller en litt endret legering av metall – muligens for å redusere problemer som har med levetid eller bounce-back å gjøre”

Les også:

Kilde:
MacRumors

Annonse