Denne konsollen må du se - Playdate lanseres tidlig 2020 for 149 dollar
Playdate har en bryter du ikke har sett på en konsoll før.

Denne konsollen må du se – Playdate lanseres tidlig 2020 for 149 dollar

En ny håndholdt konsoll ble lansert i natt av Panic, et amerikansk selskap som vanligvis utvikler programvare til Mac – på CV-en har de blant annet Transmit og Coda, samt Firewatch og kommende Untitled Goose Game, om noen av disse navnene ringer en bjelle.

Minner om Gameboy

Uansett – nyheten kalles Playdate og minner utvilsomt på Nintendo sin originale GameBoy.

Playdate kan forhåndsbestilles sent i 2019, med lansering tidlig 2020. Prisen vil ligge på 149 dollar, rundt 1300 norske kroner. Hittil er det kun ett spill som er vist fram, Crankin’s Time Travel Adventure – et spill som ser ut til å dra ordentlig nytte av skrumekanismen til den håndholdte konsollen. Bryteren brukes til å kontrollere tiden, enten forover eller bakover.

Inndelt i sesonger

En ting å merke seg er hvordan spillene lanseres: en gang i uken mottar man et spill, i det som inndeles i ulike sesonger. Den første sesongen vil inkludere tolv spill over en periode på tre måneder, og alle spill sett bort i fra det ovennevnte vil være en hemmelighet til du har det på selve konsollen, slik at det er en overraskelse hver gang.

Er Playdate en konsoll du kunne tenkt å prøve deg?