Så privat som det får blitt inntil videre - nå er Tor-nettleseren på Android
Tor Project er nå klar med nettleseren sin til Android-enheter.

Så privat som det får blitt inntil videre – nå er Tor-nettleseren på Android

Om du er av typen som ikke tilfredsstilles av skjermingen VPN og inkognito kan gi deg, så foretrekker du sannsynligvis Tor-nettleseren som tar det hele et hakk videre. Tor Project melder nå at nettleseren er ute av beta for Android, og tilgjengelig i en såkalt stabil-versjon.

Hjelper brukere som overvåkes

Med den nye nettleseren på Android er det nå mye enklere å surfe helt anonymt uten å måtte ty til andre midler. Utviklerne forsøker blant annet å hjelpe personer uten tilgang til usensurert internett, og skriver følgende i et blogginnlegg:

«Mobil nettlesning blir mer populært verden over, og i enkelte deler er det den eneste måten å få tilgang til internett på. I disse områdene er det ofte stor grad av overvåking og sensurering, så vi har gjort det til en prioritet å nå fram til disse brukerne.»

Ikke til iOS

Nettleseren baseres på Firefox, hvilket innebærer at man får ulike vinduer for mer praktisk surfing. Den store forskjellen er at den ikke direkte kobler til nettsteder du besøker. Heller er det slik at den bruker en rekke krypterte servere som sender ulike forespørsler til forskjellige lenker, der både IP-adressen din så vel som identiteten din skjules.

Utviklerne forteller at det ikke er noen utgave av nettleseren på vei til iOS-enheter på grunn av at Apple blokkerer de nødvendige verktøyene gruppen trenger, og at de dessuten tvinger nettleserutviklere til å benytte egen nettlesermotor.

De foreslår likevel Onion-nettleseren for iPad og iPhone-brukere dersom du er ute etter noen av de samme fordelene.

Kilde:
Engadget