Apple gir opp sine AirPort routere
AirPort Express er en av produktene som nå vil forsvinne.

Annonse


Apple gir opp sine AirPort routere

Apple har denne uken tatt en avgjørelse om å forlate nettverksmarkedet med sin portefølje av AirPort-routere. Nyheten kommer ikke som en altfor stor overraskelse, siden selskapet allerede i 2016 avviklet utviklerteamet som stod bak maskinvaren. Et annet tegn på at endringer var på ferde, var Apples beslutning om å begynne å selge trådløse routere fra Linksys tidligere i år.

Den gangen stod de fast ved at de skulle fortsette å selge sine egne AirPort routere, men at tilbudet av tredjeparts-produkter bare var ment som et alternativ for kunder som trengte bedre rekkevidde i store hjem.

Hele produktporteføljen går vekk

Nå skal derimot produksjon og salg av AirPort avsluttes. Det inkluderer alle modellene AirPort Express, AirPort Extreme, og AirPort Time Capsule. Produktene vil være å finne i butikker og på nett inntil varebeholdningen har gått tom. Apple selv uttalte:

“Vi avslutter vår AirPort produktlinje. De vil være tilgjengelige via Apple.com, Apple butikker, og hos autoriserte forhandlere så lenge beholdningen varer.”

Annonse


Selskapet planlegger ikke noe offisiell reduksjon av de veiledende prisene, men uavhengige forhandlere kan selvsagt velge å droppe prisene for å selge ut resterende beholdning. Blandt årsakene til avgjørelsen skal være at selskapet vil skifte fokus vekk fra maskinvare på nettversmarkedet, og at AirPort-porteføljen begynte å bli ganske utdatert.

Skal støttes noen år til

Kunder av produktene kan allikevel få hjelp og service på de eksisterende produktene noen år til, men det vil altså ikke komme flere oppgraderinger – og på et eller annet tidspunkt vil støtten forsvinne helt. Det er også viktig å merke seg at alle eksisterende AirPort produkter vil for alltid være fastlåst til versjon 802.11ac av WLAN protokollen, mens konkurrende produkter går over til de nyere og mer effektive 802.11ad og 802.11ax.

Vil savnes av mange

På tross av litt høy pris og lang tid mellom oppdateringer så var router-serien ganske populær blandt iOS og Mac brukere. Apple hadde med sin dedikerte AirPort Utility app en fordel blandt konkurrentene med sitt svært enkle oppsett og styring av routerne.

Modellen AirPort Express lot brukerne koble til en hvilken som helst gammel musikkspiller eller stereoanlegg inn til routeren via en standard signalkabel, og USB printere kunne lett kobles til nettverket.

Produktet Time Machine – med sine opptil 3 Terabyte med lagring – har vært pålitelig for lagring av sikkerhetskopier, men iCloud er på lang vei med å erstatte dette. Desverre er det fremdeles en 2 Terabyte begrensning for opplasting fra macOS til iCloud. Mange har derfor foretrukket Time Machine for lokale backup til en tilkoblet, ekstern harddisk.

Kilde:
9to5Mac

Annonse