Seks millioner Instagram-influensere har fått private opplysninger lekket

Seks millioner Instagram-influensere har fått private opplysninger lekket
Seks millioner Instagram-influensere har fått private opplysninger lekket.

Flere millioner Instagram-brukere skal nylig ha fått sine personlige opplysninger lekket, ifølge en TechCrunch-rapport. Opplysningene skal ha blitt samlet og publisert til en database på nett, hvorpå materialet ble oppdaget av en sikkerhetsforsker.

Indisk selskap sto bak

Databasen inneholdt private opplysninger, deriblant telefonnumre og e-postadresser tilhørende seks millioner Instagram-kontoer der majoriteten av disse er populære merkevarer, influensere og kjendiser. Amazon Web Services var oppført som host av nettsiden, som til slutt ble sporet tilbake til et indisk selskap for sosiale medier, Chtrbox

Det Mumbai-baserte markedsføringsselskapet skal ifølge medier ha betalt populære Instagram-brukere til å publisere reklameinnlegg på deres vegne. TechCrunch skriver at selskapet skal ha samlet inn data fra disse for å kalkulere rimelige betalinger til de respektive kontoene for sponsede innlegg.

Annonse

Eksempelvis var det samlet informasjon om antall likerlikk, følgere og delinger som skulle være med på å bestemme verdien på en konto.

Facebook undersøker

I tillegg til private opplysninger som nevnt ovenfor så inneholdt databasen blant annet profilbilder og bekreftede plasseringer i både land og byer. De rammede skal ha blitt varslet, og Facebook forteller at de undersøker situasjonen.

Kilde:
Neowin
TechCrunch

Annonse
Annonse