Kineserne nektes “Game of Thrones”

Tilspent forhold med USA stoppet Game of Thrones i Kina
Siste episode av Game of Thrones ble ikke vist i Kina.

Den aller siste episoden av Game of Thrones gikk i går verden over på HBO, men kinesere som hadde ventet i spenning på å se hvordan suksess-serien endte ble mektig skuffet. Serien har vært tilgjengelig i Kina via et av HBOs partnerselskaper, Tencent Video. Men i stedet for spenning og drama på skjermen, ble seere møtt av en melding med beskjeden ”Transmission medium problems” – altså “problemer med overføringsmedia”. Tencent skylder på tekniske problemer med å få episoden på luften.

HBO mistenker Kinas myndigheter

HBO hevder derimot at partnerselskapets påstand om tekniske problemer ikke stemmer, og mistenker Tencent for å ha blitt presset av kinesiske myndigheter til å ikke vise finale-episoden. Hvis dette stemmer så kan årsaken være de tilspissede forholdene mellom USA og Kina den siste tiden.

Annonse
Seerne ble møtt av melding om teknisk feil, men HBO tror Kina står bak.

Handelsforholdet mellom de to store landene har forverret seg nesten daglig, og bedre ble det ikke da USAs myndigheter svartelistet en mengde kinesiske telekommunikasjonsselskaper fra å gjøre handel med amerikanske leverandører. Blandt annet er kinesiske Huawei hardt rammet av beslutningen, og amerikanske kjemper som Google, Intel, og Qualcom har trukket sine samarbeid med Huawei og flere andre kinesiske selskaper.

Tencent Video har lovet å informere sine seere om et nytt tidspunkt for når Game of Thrones-finalen endelig. HBO har ikke vært i stand til å opplyse sine seere i Kina videre om hva som har skjedd.

Kilde:
Engadget

Annonse
Annonse