Skjermbilde 2019-05-20 kl. 14.24.16
ZG9 får en stiv pris, mildt sagt.

Vil du ha denne TV-en fra Sony må du punge ut 825.000 kroner

I januar kunne vi skrive om Sony ZG9 for første gang, da den ble vist frem under CES i Las Vegas.

Selv om vi fikk vite interessante opplysninger om selve TV-en, som blant annet tekniske spesifikasjoner, var verken pris eller tilgjengelig kjent.

Nå har Sony offentliggjort begge deler.

TV-en, som har fått navnet ZG9 8K HDR Full Array LED-TV, blir tilgjengelig i butikk fra tidlig i juni. Forhåndsbestilling starter i dag.

Pris

85″: 175.000,-

98″: 825.000,-

«Sony’s MASTER Series-TV representerer toppunktet for bildekvalitet som er tilgjengelig for hjemmet. MASTER-Series er navnet på de aller beste Sony-TV-ene og gir førsteklasses bildekvalitet, farge, kontrast og klarhet. MASTER Series-TV-ene har også Netflix Calibrated Mode og IMAX Enhanced1 for å sikre at innholdet blir optimalisert», skriver Sony i en pressmelding.

«Ser ut som 8K»

Sony hevder at de har utviklet et proprietær algoritme som oppskalerer 4K-innhold til 8K-kvalitet. Teknologien bruker en 8K-database som referanse, før 4K-innholdet forstørres på en veldig «presis måte», ifølge selskapet.

Acoustic Multi-Audio er en annen funksjon Sony skryter av. Her er poenget at du skal høre lyden komme fra det nøyaktige stedet på skjermen der noe skjer. Dette er en illusjon som er gjort mulig av fire høyttalere, to på toppen, og to på bunnen.

Kilde:
Sony