Tredje Generasjon Google Glass kjører Android
Glass Enterprise Edition 2 er Googles nye AR briller for bedriftsmarkedet.

Annonse


Sjekk ut helt nye Google Glass

Originale Google Glass ble av flere ansett som en delvis flopp da det kom ut for noen år tilbake, men dette var delvis også fordi brillene ikke var fokusert på forbrukermarkedet – og brillene hadde begresninger på programvaresiden og rent teknisk.

Raskere – med lengre batterilevetid

Den nyeste versjonen av Googles AR (agumented reality) briller derimot, er basert helt på Android. Dette vil bety mye mer fleksibilitet for utviklere av apper, og følgelig mer innovasjon og bruksområder. Brillene skal ha en Snapdragon XR1 prosessor, som allerede egner seg svært godt til virtual reality og dimensjonal prosessering av video og grafikk i sanntid. Samtidig vil den nye prosessoren kunne gi mer effektiv energisparing, slik at brukerne kan gå mye lengre uten å tenke på oppladning.

Lading skal være mulig via en integrert USB-C kontakt. Av andre fysiske aspekter på selve brillerammen og linsene så er disse utviklet i samarbeid med Smith Optics. Det skal gi bedre beskyttelse der hvor brillene brukes i arbeidsmiljøer som for eksempel fabrikker eller byggeplasser.

Fremdeles bare for bedriftsmarkedet

Produktet har fått navnet Glass Enteprise Edition 2. I likhet med forgjengerne vil modellen, som navnet tilsier, ikke være ment for forbrukermarkedet og “mannen i gata”. Noen offisiell pris har heller ikke blitt offentliggjort enda.

Annonse


Google håper at de nye brillene vil bli ettertraktet av bedriftsmarkedet, som i sin tur kan gi sine ansatte bedre måter å jobbe effektivt på via ”smarte” briller.

Kilde:
Engadget

Annonse