Tidligere PlayStation-sjef: – Forventer mye mer konkurranse for neste generasjon

Tidligere PlayStation-sjef: - Forventer mye mer konkurranse for neste generasjon
Den tidligere sjefen i Sony mener at selskapet er bra posisjonert for neste generasjon spillkonsoller.

I april gjorde Sony sine første baby-steg mot å lansere nestegenerasjon konsoll, PlayStation 5. Da avslørte de smått hva slags spesifikasjoner konsollen får: blant annet vil man finne en åttekjerners 7nm-CPU basert på AMD sin Zen 2-arkitektur i tillegg til Navi-basert skjermkort som legger opp til raytracing, 3D-audio og en spesialtilpasset SSD

Tilbrakte 30 år i Sony

Tidligere Sony-topp i USA, Jack Tretton, forteller i et intervju med GamesBeat at Sony som markedsleder åpenbart er bra posisjonert, men at det samtidig er forventninger om langt større konkurranse enn forrige gang, ved lansering av Playstation 4 helt tilbake i slutten av 2013.

Tretton har i nesten 30 år vært en lederskikkelige i den amerikanske Sony-avdelingen, der han de siste åtte årene tilbrakte tiden sin i selskapet som administrerende direktør.

Annonse

Mer konkurranse fra Stadia, Microsoft og Nintendo

Blant annet påpekte den tidligere Sony-toppen at konkurransen kan tilspisse seg som følge av at Googles Stadia nå entrer markedet, og at Nintendo i større grad er relevante i det nåværende spillmarkedet. Dessuten påpeker Tretton at Microsoft bør være i stand til å gi mer konkurranse denne gang, etter å ha tatt til seg lærdom fra de siste årenes utvikling.

Det er forventet at Microsoft i sin mediabrief under årets E3 kan røpe detaljer om nestegenerasjons Xbox.  Arrangementet deres finnes sted 9. juni, og vi skal selvfølgelig holde et øye.

Kilde:
Wccftech

Annonse
Annonse