Apples Face ID leverandør kutter bånd med Huawei
Lumentum har levert teknologi for ansikts-gjenkjenning til Huawei.

Annonse


STEM HER: dumper du Huawei nå?

Gårsdagen markerte et stort nederlag for kinesiske Huawei, etter at det ble kjent at Google kutter sine bånd med selskapet både på program- og maskinvare siden. Google på sin side tok beslutningen etter at USAs handelsdepartement svartelistet Huawei og en rekke andre utenlandske selskaper fra å gjøre avtaler med amerikanske selskaper. Huawei-mobiler skal med dette nå ikke lengre kunne bruke populære Google produkter som Google Maps, Gmail, YouTube, eller Play Store.


Mister enda flere viktige partnere

I dag kom det enda en dårlig nyhet for Huawei. Lumentum, som leverer Face ID teknologien til Apple, har bestemt seg for å følge etter Google  – og avslutter nå også samarbeidet med det kinesiske selskapet. Lumentum har hatt 18% av sin omsetning fra Huawei.

Annonse


Fremtiden er usikker for Huaweis mobiler (Ill. CNET)

Flere andre amerikanske leverandører har også begynt å føye seg i rekken av de som bryter samarbeidsavtaler om salg av komponenter eller teknologi. Blandt disse er Intel, Qualcomm, Xilinx, og Broadcom. Alle anses som viktige partnere som Huawei nå vil måtte finne alternative leverandører for.

Prøver å minimalisere skadene

Sjefen for Huawei, Ren Zhengfei, kommenterte ikke på følgene dette kan ha for salg av deres mobiltelefoner – men sa lørdag at deres vekst fremover vil ”kunne sakke ned, men bare litt”.

Derimot er det godt kjent at nesten halvparten av telefonene som Huawei solgte i 2018 gikk utenfor Kina – riktignok med Europa som største andel av salgene. Huawei solgte tilsammen 208 millioner telefoner i fjor.

Nyhetene om Huaweis økende problemstilling med amerikanske selskaper skapte uro på børsene over helgen, og det ventes trolig mer ustabilitet i aksjemarkedet de kommende ukene spesielt blandt selskaper som leverer kretskort, kommunikasjons-hardware, og telecom, og lignende.

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse