Ansatte hos Playstation sjokkert over Microsoft-samarbeidet
Sonys hovedkvarter i Japan.

Annonse


Ansatte hos Playstation sjokkert over Microsoft-samarbeidet

Sony og Microsoft overrasket mange forrige uke da de gikk ut og avslørte et helt nytt samarbeid mellom de to selskapene. Nyheten var uventet for mange, siden de to har vært erke-rivaler på konsollspill-markedet helt siden Microsoft kom med sin første Xbox for snart 18 år siden – i direkte konkurranse mot Sonys Playstation.

Det nye samarbeidet skal gjelde hovedsakelig bruk av servere for strømming av spill (via Microsofts Azure tjeneste), samt utveksling av halvledere og teknologi knyttet til kunstig intelligens. Ansatte internt blandt Sonys Playstation team skal visstnok selv være svært overrasket over nyhetene, siden de ikke ble informert om den nye samarbeidsavtalen.

Måtte gi opp avtale med Amazon

Sony forsøkte først i fjor å dra i land en avtale med Amazon om å bruke deres etablerte skybaserte infrastruktur for direkte strømming av spill. Men etter en rekke forhandlinger, falt avtalen fra hverandre da partene ikke kunne enes om de økonomiske sidene av kontrakten.

Dermed rettet Sony blikket mot Microsoft, som med sin Azure tjeneste også har svært godt etablert infrastruktur som er velegnet for server-basert strømming av spill til konsoller.

Annonse


Fremtiden kan bli strømming fremfor fysiske media

Flere analytikere i bransjen tror strømming av spill fra skybaserte løsninger vil være fremtiden for spillsektoren. Dette kan bety begynnelsen på slutten for spill på blandt annet fysiske disker. Google har også meldt sitt inntog på markedet, med sin strømmetjeneste kalt Stadia.

Sjefen for Xbox hos Microsoft har uttalt tidligere at de vil ”satse stort” i år ved den kommende E3-messen, med sitt Project xCloud. Amazon kan i tillegg komme på banen, og rykter som verserer på Twitter skal ha det til at Nintendo nå vurderer strømme-potensialet for sine spill-produkter.

Kilde:
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse