AMD: – Våre prosessorer er immune mot de nye feilene

AMD: - Våre prosessorer er immune mot de nye feilene
AMD forteller at deres prosessorer ikke er rammet av sikkerhetshullene som er avdekket.

Som om det ikke ille nok med Spectre og Meltdown så ble det forrige uke oppdaget en rekke nye CPU-sårbarheter av typen MDS, blant annet i den som har fått navnet Zombieload.

– Ikke påvirket

Samtlige av de nye CBU-sårbarhetene er såpass alvorlige at det har vært behov for umiddelbar oppdatering – disse har dessverre gått på bekostning av maskinenes ytelse i de fleste tilfeller, og spesielt for ytelsen i “multi-threading”-modus, noe som skaper hodebry for eiere av Intel-prosessorer.

For AMD-eiere derimot er situasjonen annerledes: på nettsiden skriver den amerikanske brikkeprodusenten at brikkene deres er immune mot de ovennevnte problemene takket være innebygde maskinvarebeskyttelse.

Annonse

Ned 16 prosent i ytelse

I tester som er gjennomført av Linux-nettsiden Phoronix så er det avdekket tilfeller der de nye oppdateringene har ført til betydelig nedgang i ytelsen. Der AMD-styrte maskiner gikk tre prosent svakere med “hyper-threading” aktivert og nyeste programvare installert, så var nedgangen på omkring 16 prosent for Intel-baserte maskiner.

Utover dette har både Apple og Google foreslått overfor Intel-brukere å deaktivere hyper-threading fullstendig om de vil være helt trygge, noe som kan føre til ytelsestap opp mot 40 til 50 prosent.

Kilde:
Engadget

Annonse
Annonse