AMD: - Våre prosessorer er immune mot de nye feilene
AMD forteller at deres prosessorer ikke er rammet av sikkerhetshullene som er avdekket.

Annonse


AMD: – Våre prosessorer er immune mot de nye feilene

Som om det ikke ille nok med Spectre og Meltdown så ble det forrige uke oppdaget en rekke nye CPU-sårbarheter av typen MDS, blant annet i den som har fått navnet Zombieload.

– Ikke påvirket

Samtlige av de nye CBU-sårbarhetene er såpass alvorlige at det har vært behov for umiddelbar oppdatering – disse har dessverre gått på bekostning av maskinenes ytelse i de fleste tilfeller, og spesielt for ytelsen i “multi-threading”-modus, noe som skaper hodebry for eiere av Intel-prosessorer.

For AMD-eiere derimot er situasjonen annerledes: på nettsiden skriver den amerikanske brikkeprodusenten at brikkene deres er immune mot de ovennevnte problemene takket være innebygde maskinvarebeskyttelse.

Ned 16 prosent i ytelse

I tester som er gjennomført av Linux-nettsiden Phoronix så er det avdekket tilfeller der de nye oppdateringene har ført til betydelig nedgang i ytelsen. Der AMD-styrte maskiner gikk tre prosent svakere med “hyper-threading” aktivert og nyeste programvare installert, så var nedgangen på omkring 16 prosent for Intel-baserte maskiner.

Annonse


Utover dette har både Apple og Google foreslått overfor Intel-brukere å deaktivere hyper-threading fullstendig om de vil være helt trygge, noe som kan føre til ytelsestap opp mot 40 til 50 prosent.

Kilde:
Engadget