Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Minecraft Earth lar deg oppleve Minecraft-universitet i ditt virkelige liv. (Ill.: Minecraft / Microsoft )

Minecraft Earth kan bli det mest spennende AR-spillet verden har sett

Spill: Større «hit» en Pokemon GO? Se traileren!

Sommeren 2016, altså for tre år siden, tok Pokemon Go en hel verden med storm. Plutselig kunne man se store grupper mennesker luske rundt i gatene på jakt etter rare skapninger.

Populariteten til spillet har dalt kraftig de siste årene, men kanskje kan en ny arvtager komme og ta AR-spilling til et nytt nivå?

Microsoft har i hvert fall avduket Minecraft Earth, et gratis AR-basert spill som henter inspirasjon fra Pokemon Go, men som tar konseptet noen hakk lenger.

Minecraft overalt

Spillet blir tilgjengelig til iOS- og Android-enheter senere i år, og vil la deg utforske Minecraft-universet i den virkelige verden. Når du går rundt i gatene kan du se monstre, bygninger, og dyr på skjermen. Men ettersom dette er et AR-spill ser du alle disse tingene som et lag oppå miljøet rundt deg.

– Måten vi har tenkt på rundt dette spillet er at uansett hvor du ser, så kan du se Minecraft. Det bringer Minecraft inn i ditt virkelige liv, sa Minecraft-direktør Stephen McHugh til journalister i går.

Microsoft har også sluppet den første offisielle traileren for spillet. Det ser unektelig lovende ut.

Minecraft Earth lanseres i en betaversjon en gang iløpet av sommeren, nøyaktig dato er foreløpig ikke kjent. En global fullverdig lansering er ventet å skje senere i 2019.

Kilde:
CNN

Stikkord: AR, Spill