Tesla kommer med nød-oppdatering etter at Model S tok fyr
En Tesla Model S under produksjon.

Annonse


Tesla med nød-oppdatering etter Model S-brann

Tesla slapp i dag ut en nød-oppdatering til samtlige Model S og Model X kjøretøyer som skal gi enda sterkere beskyttelse mot brannforløp i bilbatteriene. Bakgrunnen er en hendelse som skjedde i Hong Kong tidligere i uken – hvor en Tesla Model S tok fyr av seg selv utenfor et kjøpesenter. Bilen hadde sittet ubrukt en time før brannen oppstod.

Mulig svakhet i enkelte modeller skal tettes

Oppdateringen gjelder bare de ovennevnte modellene, og ikke Model 3. Tesla har heller ikke sagt spesifikt hva som kan ha forårsaket brannen, men at de i nød-oppdateringen har noen nye sikkerhetsrutiner som skal gjøre både brann mindre sannsynlig – og varsling om potensiale for brannforløp raskere og bedre.

Skal være sikrere mot brann enn vanlige biler

Selskapet sier selv at de tar en ”overforsiktig” holdning til alle slike typer hendelser, og at de heller vil være føre var. Sammen med oppdateringen kom også denne offisielle uttalelsen:

“Vi har for tiden over en halv million kjøretøyer på veiene, noe som er dobbelt så mange som vi hadde i fjor på samme tid. Teslas batteri-team av eksperter bruker alle data fra disse til å grundig undersøke hendelser som forekommer, og til å forstå hovedårsaken. Selv om branntilløp i Tesla-biler allerede er ekstremt sjeldent, og våre biler har 10 ganger mindre sjanse for brann enn en vanlig bensinbil, så mener vi at det eneste akseptable antallet slike hendelser burde være null.

Etterhvert som vi fortsetter vår etterforskning etter hovedårsaken, med overforsiktig holdning, gjennomgår vi styringssystemene for lading og varmekontroll for Model S og Model X kjøretøyene med en oppdatering over nettet som rulles ut i dag, og som ytterligere bør både beskytte batteriet bedre og forlenge batterilevetiden.”

Annonse


https://www.youtube.com/watch?v=SZrw1ePLp_0

Også for tre uker siden var det enda en Model S som eksploderte i flammer i Shanghai, og Tesla sendte den gangen ut ingeniører for å etterforske hva som hadde skjedd.

Kilde:
TechCrunch

Annonse