Sony og Microsoft inngår samarbeid!

Sony og Microsoft inngår nytt samarbeid
Sjefen for Sony, Kenichiro Yoshida, gir sjefen for Microsoft, Satya Nadella, et godt håndtrykk, 16 mai 2019

Sony og Microsoft er to av de aller største selskapene i verden innen forbrukerprodukter og underholdning. De har til tider også vært rivaler på enkelte områder – mest kjent i ”konsoll-krigene” mellom Playstation og Xbox. Men også rivaler kan være gode venner, og toppledelsen i begge selskapene ser nå flere muligheter til samarbeid.

I dag kunngjorde de at de skal inngå en samarbeidsavtale på områder gjeldende sky-basert lagring og prosessering, strømming av innhold til spillere, og halvlederteknologi, for å nevne noe. Sammen har de felles mål om å tilby millioner av kunder bedre underholdnings-tilbud, da særlig innenfor konsollspill-markedet.

Nettskyen vil bare bli større

Microsoft Azure er en såkalt ”cloud computing” platform, som på norsk kan forklares som en sky-basert tjeneste for prosessering og kjøring av applikasjoner. Sentralisert kjøring av kode, sammenlignet med å kjøre programmer lokalt på en pc eller konsoll – har enkelte fordeler som bare vil vokse med årene i takt med billigere datakraft og stadig mer tilgjengelig båndbredde.

Annonse

Det er blandt annet dette som Sony nå kan få utnytte å ta del i. Spekulasjoner har lenge versert om at både fremtidige utgaver av Playstation og Xbox vil kunne kjøre spill direkte fra en server – imot at brukeren selv må ha spillet lokalt på sin maskin. Dette vil spare betydelig med kostnader innen distribusjon – men vil også kreve at teknologien kan kunne levere spill i sanntid til et enormt antall spillere samtidig.

Sony kan dele årelang erfaring innen forbruker-teknologi

Sony på sin side har også flere teknologiske fordeler, blandt annet halvledere og bildesensorer, som Microsoft er interessert i å dra nytte av.

Sjefen for japanske Sony, Kenichiro Yoshida, sa i pressemeldingen:

”I mange år har Microsoft vært en viktig forretingspartner for oss, selv om de to selskapene også har konkurrert med hverandre på noen områder. Jeg tror at vår felles samarbeid rundt fremtidige sky-baserte løsninger vil bidra mye til utviklingen av interaktivt innhold. I tillegg håper jeg at vi innenfor halvledere og kunstig intelligens kan dra fordel av hverandres høyteknologi på en gjensidig måte som vil føre til mer verdiskapning i samfunnet”

Kan stå sterkere enn Nintendo med samarbeidet

Microsoft kan mye innen kunsting intelligens (AI), og Sony har mye erfaring innen forbrukervarer og elektronikk, noe som vil kunne komme begge partene til gode.

Det skal bli svært spennende å se hvordan dette samarbeidet utvikler seg de neste årene – særlig med tanke på neste generasjon av selskapenes spillkonsoller. Ikke minst kan dette også påvirke de to selskapenes posisjon ovenfor den tredje giganten på konsoll-området, Nintendo.

Kilde:
Microsoft

Annonse
Annonse