Ble avslått ifjor: nå er Steam Link offisielt på iOS og Apple TV

Ble avslått ifjor: nå er Steam Link offisielt på iOS og Apple TV
Steam Link kan nå lastes ned på iPhone, iPad og Apple TV.

Nesten et år etter at Apple avslo Valve sin første forespørsel så er Steam Link nå endelig tilgjengelig på App Store. Med Steam Link-appen kan du spille dataspill på din iPhone og iPad, skriver Valve på butikksiden.

– I strid med retningslinjene

Til å begynne med ble altså Valve nektet å publisere applikasjonen argumentert i at Steam Link åpner en “butikk i en butikk”, noe som strider mot App Store sine retningslinjer. Apple-toppen Phil Schiller skrev i e-post til en kunde at applikasjonen brøt med en rekke punkter i retningslinjene, deriblant relatert til bruker-generert innhold, kjøp i applikasjonen og innholdskoder.

Jobbet sammen for en løsning

Samtidig fortalte Schiller den tid at de to selskapene jobbet sammen for å finne en løsning, og resultatet er nå at man har Steam Link offisielt på iPhone, iPad og Apple TV. Det fungerer slik at brukerne får tilgang til Steam-biblioteket deres på iOS-enheter. Slik beskrives det av Valve:

Annonse

“Bare knytt en MFI- eller Steam-kontroller til enheten din, koble til en datamskin som kjører Steam på det samme lokale nettverket og sett i gang med å spille dine eksisterende Steam-spill.”

Kravene er at du kjører en iPhone eller iPad med iOS 10 eller høyere, og for best ytelse er det anbefalt at man kobler datamskinen til en ruter som enten har 5GHz eller Ethernet-tilkobling. I tillegg anbefales det at også iOS-enheten er koblet til et 5GHz-internett, samt at man oppholder seg innenfor en fornuftig avstand til ruteren.

Det er ikke kjent hva slags tiltak Valve måtte ty til for å operere i henhold til retningslinjene som Apple i utgangspunktet mente at de brøt.

Skal du prøve Steam Link på iOS? Her kan den lastes ned gratis.

Kilde:
9to5Mac

Annonse
Annonse