Apples visepresident raste mot Intel: – Dette ville aldri skjedd hvis jeg hadde ansvaret

Skjermbilde-2019-02-08-kl.-17.36.10-1204x720
Forholdet mellom Apple og Intel har vært anstrengt i flere år.

I april ble det kjent at Intel ga opp sin 5G-satsing. Opprinnelig skulle Apple bruke Intels 5G-brikker i neste års iPhone-modeller.

Overraskende nok kom Apple til enighet med Qualcomm istedet. Det betyr at neste års iPhone med stor sannsynlighet får 5G-brikker fra Qualcomm.

Forholdet har vært anstrengt i årevis

Nå har The Information dykket dypere ned i konflikten mellom Apple og Intel, og funnene tyder på at forholdet mellom selskapene har vært anstrengt i lang tid, og ikke bare når det gjelder 5G-brikker.

Annonse

Så tidlig som i 2017 skal Apple ha vært svært misfornøyde med Intels brikker. Det forteller en anonym kilde til The Information. Apples visepresident for maskinvareavdelingen, Johnny Srouji, skal ha vært mannen som ytret sin misnøye sterkest.

Misnøyen skal den gang ha dreid seg om Intel-brikken 7560, som skulle brukes i 2017-modellene av iPhone. Problemet var bare at disse brikkene ikke fungerte ordentlig, hevder to kilder med kjennskap til saken, ifølge The Information.

Tekniske problemer og klarte ikke tidsfrister

De nye iPhone-modellene skulle markere at Apple for første gang benyttet seg eksklusivt av Intel-brikker, istedenfor brikker fra Qualcomm. Intel skal på dette tidspunktet ha endret på brikken hele fire ganger for å få den til å prestere på samme nivå som Qualcomm-brikkene.

Men Intel skal visstnok ikke ha greid å overholde viktige tidsfrister, og brikkene hadde flere tekniske problemer. Det førte til at Apple ble frustrert, og under et møte skal Johnny Sroiji ha rast mot Intels Venkata “Murthy” Renduchintala.

«Dette ville aldri ha skjedd i Apple hvis jeg hadde ansvaret, skal Srouji ha sagt.

Intel hevder det har vært interesse for å kjøpe modem-avdelingen

– Det var en lang og smertefull skilsmisse, sier analytiker og partner i Tirias Research, til The Information, og sikter til bruddet mellom Apple og Intel.

I april ble det altså kjent at Intel skrinlegger utviklingen av 5G-brikker. Kort tid etter skrev The Wall Street Journal at Apple vurderte å kjøpe Intels modemavdeling. Dette skal Apple ha slått fra seg da de inngikk et forlik med Qualcomm.

Intel har imidlertid vært åpne for å selge avdelingen, og selskapet hevder at det har vært flere interessenter.

– Vi har verdensledende teknologi for 5G-modem som veldig få selskaper har ekspertisen til å levere, sier en talsperson for Intel til nettstedet.

Apples egne brikker blir forsinket

Selv om Qualcomm nå skal levere 5G-brikker til kommende iPhone-modeller, har det i lang tid versert rykter om at Apple er i ferd med å utvikle sine egne 5G-brikker. Visstnok har Apple satset både mye tid og penger på denne utviklingen, men i lys av forliket med Qualcomm, kan en egen 5G-brikke fra Apple komme mye senere enn først antatt.

Ifølge The Information skal Apple ha fortalt til sine ansatte at de sikter seg inn på 2025 for lansering av egne 5G-brikker.

Mye tyder på at Apple nå forsøker å produsere mer av komponentene de trenger på egen hånd, uten å måtte være avhengig av tredjeparter.

Den kjente Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo tror Apple kommer til å erstatte Intel-brikker i Mac-er med egne Apple-brikker neste år.

Kilde:
The Information

Annonse
Annonse