Man kan ikke gjøre annet enn å elske dette

Skjermbilde 2019-05-15 kl. 13.08.58
Den er tilnærmet identisk med originalen utseendemessig.

Nintendo har hatt suksess med retrokonsollene NES Classic og SNES Classic, som er mindre utgaver av originalkonsollene.

Men en mindre utgave av GameCube har latt vente på seg. Det ser heller ikke ut til at det foreligger noen plan fra Nintendo om å lansere dette.

Rålekker miniatyr

Heldigvis har en Nintendo-entusiast tatt saken i egne hender. YouTube-brukeren Madborda har nemlig utviklet en fullt funksjonell miniatyr-versjon av GameCube.

Annonse

Den har alt man kan drømme om: fire fungerende kontroller-porter, strøm via Micro-USB (du kan bruke denne med en powerbank) og har til og med en USB Type-A-port. Den kan brukes med Wii U USB GameCube-adapter.

Maskinvare fra Wii

Hvis du mistenkte at maskinen benytter seg av Raspberry Pi, klandrer vi deg ikke. Knøttemaskinen har ofte blitt brukt i prosjekt av denne størrelsen, men Madborda valgte en annen løsning; hun tok like gjerne et hovedkort fra en Wii-maskin og modifiserte det slik at det passet i mini-GameCube-maskinen.

Både CPU-en og GPU-en er naturligvis raskere i Wii enn i den originale GameCube-konsollen. Ytelsen skal dermed ikke være noe problem i mini-GameCube-konsollen.

Knøttsmå kontrollere

Konsollen leverer videobilder gjennom en 3,5mm-plugg, og kontrollerne kobles også til med 3,5mm-kabler. Konsollen støtter originale GameCube-kontrollere, enten ved hjelp av 3,5mm-kabel eller et USB-adapter. Entusiasten har også utviklet «verdens minste GameCube-kontrollere». Se hvor små de er!

Bortsett fra at konsollen er mye mindre enn originalen, er dette nærmest en perfekt kopi. Føler du for å «nerde» litt ekstra kan du alltids lese hvordan prosjektet ble gjennomført på nettstedet BitBuilt.

Kilde:
The Verge

Annonse
Annonse