Ikke lengre mulig å kjøre Windows eller Linux på Chromebooks
Hittil har Project Campfire tillatt såkalt "dual boot" av alternative OS for Chromebook.

Annonse


Ikke lengre mulig å kjøre Windows eller Linux på Chromebooks

For de som bruker Chromebook, har Project Campfire vært en bra måte å kunne boote up disse maskinene i for eksempel Windows 10 eller Linux. Som kjent kommer jo Chromebook bare med Chrome OS som standard, men mange satte pris på muligheten til å allikevel kunne kjøre andre operativsystemer på Googles bærbare maskiner på en relativt grei måte.

Legger prosjektet på is

Nå ser det derimot ut til at støtten for dette forsvinner. I siste versjon av den åpne kildekoden for Chromium er det tydelig at Google kommer til å fjerne støtten for Project Campfire.

Det var heller aldri en offisiell løsning som Google hadde lansert – men mange Chromebook brukere fant den svært så nyttig.

Å kjøre Windows 10 eller Linux på en Chromebook var riktignok ikke for nybegynnere, og avhengig av hvilken type Chrome OS kompatibel bærbar du hadde kunne du allikevel ha vanskeligheter med boot – selv med Project Campfire til hjelp.

Annonse


Google vil nok heller neppe sette av fremtidige utviklingsbudsjetter til prosjektet, så Campfire må hvertfall inntil videre anses som dødt.

Kilde:
9to5Google