Skal ha tusenvis av el-sparksykler i mer enn 150 Europeiske byer
Elsparkesyklene fra VOI har blitt et mer vanlig syn i byer, også her til lands.

Annonse


Voi bekrefter til ITavisen: Oslo får nye el-sparksykler i sommer

Oppdatert 15. mai kl. 16.00: VOI bekrefter at også norske kunder får tilgang til nye VOI-modeller iløpet av året.

– Oslo er en veldig viktig by for oss. Vår ambisjon er å starte utplassering av Voiager 2 i sommermånedene når vi oppdaterer flåten vår. Vi vil selvfølgelig utplassere de nye el-sparkesyklene gradvis, og så vil den gamle flåten bli erstattet over tid, sier PR-sjef i VOI, Kristina Nilsson, til ITavisen.

Det svenske selskapet VOI kom på markedet med sine elsparkesykler for mindre enn et år siden. Hittil har de vært å finne i 18 større byer rundt om i Europa – men grunnet rask vekst ønsker de nå å utvide tilbudet i mye større skala. Oslo-folk kan allerede ha prøvekjørt VOI syklene i en periode.

Storsatsing på tilgjengelighet og miljø

Planen er ekspansjon til ikke mindre enn 150 flere byer i nær fremtid. VOI vil legge første fase av hovedsatsingen til Tyskland – som allerede er et svært miljøbevisst land.

Annonse


Samtidig med at flere byer i Tyskland får elsparkesykler fra VOI kommer også tusenvis av slike sykler til mange av de andre landene for hver måned fremover. Spesielt Belgia, Polen, og Italia er blandt landene som får mange.

Flere typer modeller til forskjellig bruk

VOI har både elsykler og elsparkesykler av flere slag. Elsparkesyklene skal ha en rekkevidde på 50 kilometer, og er fullt integrert mot internett for enkel tilkobling. Brukere vil også kunne få hjelp av syklenes innebygde navigasjonsstøtte, varsler om trafikk, og lignende.

VOI Bike er selskapets helt selvdrevne elsykkel-modell, med en topphastighet på 25 km i timen. Disse er mer egnet for lengre turer rundt i byen enn sparkesyklene. Skal du ha med deg en del varer for eksempel, vil deres VOI Cargo modell være best egnet. Dette er en elektrisk trehjulssykkel med bagasje-kasse foran, og setebelter oppi for små barn.

Trehjulsmodellen VOI Cargo

Ifølge VOI så ble selskapet startet med en visjon om å forandre måten folk flytter seg på i større byer – samtidig som at utslipp kan reduseres drastisk med mindre bruk av drivstoff-kjøretøyer. De skal allerede ha hatt 2 millioner elsparkesykkel-turer på de 8 månedene de har vært i drift.

Kilde:
VOI

Annonse


Annonse


Annonse