En slik PC har du aldri sett før

Lenovo_Worlds_First_Foldable_PC_2_colorcorrected-e1557777786256
Ifølge Lenovo skal du kunne kjøpe denne maskinen neste år.

2019 har vært året der vi virkelig har fått forsmaken på brettbare smarttelefoner; vi har blitt introdusert for både Galaxy Fold, Huawei Mate X og kanskje en brettbar Motorola Razr-telefon.

Men hva med brettbare PC-er? Joda, de kommer også.

13″-maskin som kan brettes

Lenovo har jobbet med en brettbar PC i tre år, og nå får vi endelig se hva arbeidet har resultert i.

Annonse

Under sin Accelerate-konferanse i Florida avduket selskapet verdens første brettbare PC-prototyp.

Maskinen har et 13.3″ OLED-panel som brettes innover. Den er faktisk ikke så ulik Galaxy Fold når det gjelder selve brettemekanismen – den består av en magnetisk hengsel og etterlater en liten åpning (la oss håpe den ikke får samme trøbbel som Fold).

Lenovo: – Bedre enn konkurrentene

I utbrettet tilstand ligger PC-en flatt på bordet, og ifølge Engadget har den ikke åpenbare merker der brettemekanismen befinner seg, noe både Galaxy Fold og Mate X lider av.

Lenovo påstår selv at mekanismen fungerer bedre enn eksisterende løsninger, uten at de utdypet hva det innebærer. Imidlertid sier Lenovo at eksisterende problemer med holdbarhet, kvalitet på hengselsmekanismen og beskyttelse av skjermen er «adressert».

Skjermen produseres ifølge Lenovo av LG.

Skal erstatte PC-en din

Maskinen skal ifølge Lenovo være en del av ThinkPad X1-familien, og selskapet ser ikke på denne som et «tilleggsprodukt». Målet er at den skal kunne erstatte den gjennomsnittlige person sin hovedmaskin. En dristig, men spennende påstand.

Lenovos brettbare maskin har en planlagt lansering i 2020. Verken pris eller spesifikasjoner er kjent på nåværende tidspunkt.

Hva er dine umiddelbare tanker rundt denne maskinen? Si din mening i kommentarfeltet.

Kilde:
QZ

Annonse
Annonse