Dette batteriet vekker Tesla-interesse
Teslas batteripartner er interessert i det amerikanske forsvarets nyeste batteriteknologi.

Annonse


Dette batteriet vekker Tesla-interesse

Det amerikanske forsvaret har utviklet en helt ny type Li-ion-batteri som vekker interessen til den største forskningspartneren til Tesla, Jeff Dahn.

Ivaretar sikkerheten

Forsvaret har i en studie demonstrert den nye batteriteknologien som baserer seg på en helt ny forbindelse med katoder. Blant annet påstår de at kjemien som er brukt er «fullstendig fri for transmisjon-metall» og at den gir kapasitet man tidligere ikke har sett maken til når det gjelder å lagre Li-ion med en sterk sammensetning, rundt 4.2V.

Den praktiske betydningen av dette er at man ifølge rapporten at teknologien åpner mulighet for å øke tettheten til litium-ion-energi betraktelig samtidig som man ivaretar sikkerheten på tilfredsstillende måte – slik at for eksempel kan brukes av soldatutstyr for å redusere vekta på tilbehøret betraktelig uten at dette går utover sikkerheten.

Kan brukes i elektriske kjøretøy

Også for sivil bruk kan den komme til nytte, eksempelvis i alt fra småelektronikk til elektriske kjøretøy.

Annonse


Teslas samarbeidspartner Jeff Dahn skal ha gitt uttrykk for at dette er banebrytende innen batteriteknologi og at det faktisk er den mest kreative kjemiløsningen i batteriteknologi han har sett på over ti år. Han forteller også at han særlig er spent på å se om nyvinningen kan brukes i vanlig, kommersiell bruk.

Dahn anses som en av pionerne innen battericeller med Li-ion, og har ifølge Electrek jobbet med slike batterier helt siden de ble utviklet for første gang. Blant annet er det han som krediteres for å ha økt levetiden på slike batterier.

Kilde:
Electrek

Annonse