Dette batteriet vekker Tesla-interesse

Dette batteriet vekker Tesla-interesse
Teslas batteripartner er interessert i det amerikanske forsvarets nyeste batteriteknologi.

Det amerikanske forsvaret har utviklet en helt ny type Li-ion-batteri som vekker interessen til den største forskningspartneren til Tesla, Jeff Dahn.

Ivaretar sikkerheten

Forsvaret har i en studie demonstrert den nye batteriteknologien som baserer seg på en helt ny forbindelse med katoder. Blant annet påstår de at kjemien som er brukt er «fullstendig fri for transmisjon-metall» og at den gir kapasitet man tidligere ikke har sett maken til når det gjelder å lagre Li-ion med en sterk sammensetning, rundt 4.2V.

Den praktiske betydningen av dette er at man ifølge rapporten at teknologien åpner mulighet for å øke tettheten til litium-ion-energi betraktelig samtidig som man ivaretar sikkerheten på tilfredsstillende måte – slik at for eksempel kan brukes av soldatutstyr for å redusere vekta på tilbehøret betraktelig uten at dette går utover sikkerheten.

Annonse

Kan brukes i elektriske kjøretøy

Også for sivil bruk kan den komme til nytte, eksempelvis i alt fra småelektronikk til elektriske kjøretøy.

Teslas samarbeidspartner Jeff Dahn skal ha gitt uttrykk for at dette er banebrytende innen batteriteknologi og at det faktisk er den mest kreative kjemiløsningen i batteriteknologi han har sett på over ti år. Han forteller også at han særlig er spent på å se om nyvinningen kan brukes i vanlig, kommersiell bruk.

Dahn anses som en av pionerne innen battericeller med Li-ion, og har ifølge Electrek jobbet med slike batterier helt siden de ble utviklet for første gang. Blant annet er det han som krediteres for å ha økt levetiden på slike batterier.

Kilde:
Electrek

Annonse
Annonse