Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Veggladeren PD Pioneer 61W

Lanserer verdens minste MacBook vegglader

Halvparten så stor som originalen, og 2.5 ganger så rask.

En ny MacBook-lader fra RAVPower skal være den minste som er laget hittil. Veggladeren skal konkurrere mot Apples egen 61 watt lader, både på størrelse og pris. Modellen, som formelt har navnet PD Pioneer 61W Wall Charger, måler bare 48 x 48 x 25 millimeter og veier rett i underkant av 70 gram.

Tar i bruk teknologi fra LED-dioder

Produsenten RAVPower reklamerer med at de takket være Gallium Nitrid-teknologi har klart å gjøre størrelsen så kompakt – men at veggladeren med dette samtidig skal kunne gi ladehastigheter som er 2.5 ganger raskere enn andre tilsvarende 1A USB-C ladere.

Materialet Gallium Nitrid er en form for halvleder som lenge har vært brukt blandt annet i lysdioder. Det har også vist seg å ha gode egenskaper for bruk i strømkonvertering.

Kan brukes til mye mer enn MacBook

Laderen markedsføres hovedsakelig som en alternativ lader for MacBook brukere, men skal også være bakoverkompatibel med andre USB-enheter. PD Pioneer 61W er nå tilgjengelig for forhåndsbestilling i USA til rundt 385 kroner, mens veiledende pris der vil ligge på rundt 525 kroner. Tilgjengelighet i Norge er enda ikke kjent.

Forhåndsbestilling kan gjøres direkte via selskapets webside her. De første forsendelsene begynner 15. juni.

Kilde:
9to5Mac

Stikkord: Apple, hardware, mac, Maskinvare, teknologi