Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Du trenger ikke kjøpe et helt nytt hovedkort for å bruke de nye prosessorene i Ryzen 3000-serien. (Ill.: AMD)

– Blir bakoverkompatibel med alle nåværende hovedkort i 300- og 400-serien

Dette er gode nyheter!

De splitter nye Zen 2-prosessorene til AMD bekreftes av selskapet selv å være fullt kompatible med dagens AM4-hovedkort i 300- og 400-serien – nyheten kommer en knapp måned før AMD skal presentere den kommende generasjonen med Ryzen 3000-prosessorer.

Trenger ikke nytt hovedkort

Dette stikker en effektiv kjepper hjulene på ryktene som skulle ha det til at at man måtte gå til anskaffelse av et helt nytt hovedkort for å kunne bruke de nye prosessorene fra AMD når den tid kommer.

I stedet vil altså Asus introdusere en BIOS-oppdatering med bakoverkompatibilitet på eksisterende hovedkort. Også Asrock har bekreftet at de har en slik oppdatering på vei – for tilnærmet hele rekken med AM4-hovedkort, alt fra X470 til B450 Pro og A320TM-ITX.

Kan likevel lønne seg

Til tross for nyheten om bakoverkompatibilitet så er det nok flere som velger å ta i bruk et helt nytt hovedkort: AMD frister blant annet med den helt nye X570-brikken som for første gang gir PCIe Gen4-støtte til markedet. Slik støtte innebærer at man kan få bedre resultater ved å kjøre oppsett med flere skjermkort, da 4. generasjon PCIe er spådd til å gi dobbelt så mye båndbredde enn 3. generasjon.

AMD Zen 2-basert Ryzen 3000-serie listet opp i nettbutikk

Kilde:
Wccftech

Stikkord: 3000, amd, prosessor, ryzen, zen 2