Patenter for Dysons el-biler offentliggjort
En av patent-tegningene som viser Dysons foreslåtte design.

Annonse


Støvsuger-selskapets planer for å utfordre Tesla avslørt

Britiske Dyson er kjent for sine unike støvsugere, lydløse vifter, og hårfønere som alle ligger i øvre prisklasser. Men de vil også ta steget inn i bilverdenen – og konkurrere med blandt andre Tesla.

Onsdag denne uken ble patenter for Dysons nye el-biler lagt ut offentlig. De skal ha vært registrert hos patentkontoret allerede for halvannet år siden, og selskapet har allerede en god stund før den tid hatt planer om å prøve seg på el-biler.

Et konseptbilde av Dysons el-bil (Ill. Haymarket Media Group)

Tegningene for patentdokumentene antyder hvordan el-bilene kan kommet til å se ut, og ifølge grunnlegger James Dyson selv skal bilene få store hjul og kunne takle både bykjøring og ulendt terreng. Ikke alle detaljene rundt patenten ble offentliggjort, men Dyson selv bemerket at valg av større hjul var for å ”gi mer effektivitet og god bakkeklaring”. Han understreket samtidig at endelige design ikke er ferdigstilt, og at det fortsatt kan komme endringer.

Den britiske oppfinneren, og sjef for selskapet – James Dyson

De nye el-bilene skal også tilby litt mer akselavstand enn hva flere konkurrenter har. Dyson mener at andre el-biler som kutter ned på størrelsen gjør dette på bekostning av kjørekomfort og utseende.

Annonse


Selskapet skal begynne første produksjon i Singapore, men beholder allikevel sitt test- og forskningssenter for bilene i Storbritania. De meldte først om sitt ønske å gå inn i bilbransjen i 2017, med planer om å investere 22 milliarder kroner i prosjektet.

Kidle:
Bloomberg

Annonse