Intel kommer med 7 nanometer-teknologi innen 2021

Intel kommer med 7 nanometer teknologi innen 2021
Intels hovedkvarter i Oregon, USA

I takt med synkende salg av pc’er for hjemmemarkedet har det engang så dominerende selskapet i prosessor-industrien, Intel, slitt med veksten. Intel var i flere tiår kongen på CPU-haugen, med markedsandeler på utrolige 90%. Men nå i 2019 er det andre tider, og i dag har mobilmarkedet og andre små enheter tatt helt over forbrukerbehovet av prosessorer.

Har strevet med å holde følge i utviklingen

Intel har forsøkt å holde tritt, men gradvis skiftet fokus over på serverprosessorer, minnebrikker, og nettverkskomponenter. Sjefen for Intel, Bob Swan, la sammen med selskapet ut tall for første kvartal, samt prognoser for neste fireårs periode. Og for investorene er ikke de nye tallene noe å juble for.

Intels Core i7-8086K prosessor ble lansert i 2018

“Vi har skuffet dere”

De nye rapportene beregner et fall til bare 28% markedsandel innen 2023. Aksjeverdien for Intel falt 2,5 prosent under presentasjonen.  Swan beklaget seg til investorene allerede forrige måned og sa:

Annonse

Vi har skuffet dere. Og vi har skuffet oss selv

Sjef for Intel, Bob Swan

7 nanometer brikker på vei om et par år

Den eneste lovende nyheten er at Intel lover hard fokus på 10 nanometer teknologi for inneværende og neste år – og at de videre vil gå mot 7 nanometer chipset innen 2021.

Samtidig begrunnet de også mange av problemene med sin vekst nettopp utfordringer med overgangen til 10 nanometer brikker. I tillegg, sier selskapet, at forsinkelser i produksjonen også har satt kjepper i hjulene for å kunne ta igjen konkurrentene.

Kilde:
Reuters

Annonse
Annonse