Nå kan du spille Minecraft i nettleseren

Nå kan du spille Minecraft i nettleseren
Minecraft feirer 10-års jubileum i år.

Spillet fyller 10 år i år, og dette feirer Microsoft med å gi ut Minecraft Classic gratis tilgjengelig på nettet i dag.

Dette er altså snakk om den første versjonen, som i begynnelsen bare hadde 32 forskjellige blokker, og enkelte bugs. Nå kan du spille denne versjonen direkte i din nettleser på Minecraft sin hjemme side her.

Et tiår med braksuksess

Minecraft ble i sin tid laget av svensken Markus Persson, og utgitt som et offisielt spill under merkenavnet Mojang i 2011.

Annonse

I årene som fulgte tok populariteten av det gratis spillet helt av på både PC, Mac, og Linux – og det oppstod en enorm fanbase av spillere. Hundrevis av nye blokker og elementer gjorde Java-spillet gradvis mer omfattende.

Etter at Microsoft kjøpte opp spillet og merkenavnet i 2014 har det også kommet ut offentlige versjoner til både Windows 10 og en rekke andre platformer som blandt annet mobile enheter og Xbox. Mange av disse versjonene er kjent som Bedrock Edition.

AR og flere overraskelser kommer

Selveste tiårs-jubileet faller på 17. mai, og Minecraft-teamet har lovet flere overraskelser i forbindelse med feiringen.

Vi vet fra før at en AR (augmented reality) versjon av spillet skal komme til mobil trolig i løpet av året – siden Microsoft la ut en sniktitt på dette som vi skrev om for noen dager siden.

Kilde:
OnMSFT

Annonse
Annonse