Alex Jones bannlyst fra Facebook og Instagram – igjen

5b6875ad8905f29d008b4eb8-e1533721938723
Alex Jones opplever nok en gang å bli bannlyst fra Facebook.

Gjemsel er en morsom aktivitet: man finner et skjulested, blir funnet og gjemmer seg på nytt. Slik gjentar den også den digitale gjemsel-leken seg på internett.

Alex Jones har vært ute en vinterdag før. I fjor høst gikk Facebook etter den frittalende mannen, som blant annet står bak Infowars, og fjernet flere av sidene hans på nettsamfunnet.

Fra før har også Apple og Twitter bannlyst Jones.

Annonse

Jones og Infowars har etter fjorårets bannlysing dukket opp på Facebook igjen under forskjellige navn.

«Infowars is Back»

Nå har Facebook på nytt fjernet kontoer og sider tilknyttet Alex Jones og Infowars.

Riktignok var Infowars tilbake ganske kjapt også denne gangen, under siden «Infowars is Back». Der kunne man blant annet se en direktestrøm med Jones, der han snakker om bannlysingen. «Inforwars is Back»-siden ser nå ut til å være fjernet.

Planlagt kampanje

Det var imidlertid ikke bare Jones som ble bannlyst denne gangen. Facebook fjerner kontoer fra nettstedet hver eneste dag, men denne gangen var det en målrettet, planlagt kampanje Facebook gjennomførte.

Målene var det Facebook omtaler som «farlige individer eller organisasjoner».

I tillegg til at Jones ble fjernet, gikk Facebook også etter flere andre personer på høyresiden.

– I dag fjerner vi Louis Farrakhan, Alex Jones, Paul Nehlen, Milo Yiannopoulos, Paul Joseph Watson og inforwars fra Facebook og Instagram på bakgrunn av våre retningslinjer mot farlige individer og organisasjoner. Alle representasjoner av disse personene vil bli fjernet fra våre tjenester, sa en talsperson for Facebook til People.

Tok lang tid før kontoene forsvant

Facebook sier videre at de alltid har bannlyst individer eller organisasjoner som «er ute på et voldelig eller hatefullt oppdrag eller som er involvert i hatefulle eller voldelige handlinger».

– Dette gjelder uansett hvilken ideologi eller motivasjon som står bak, sier Facebook.

Det som er litt interessant er at Facebook ikke hadde fjernet kontoene til de aktuelle personene før de offentligjorde at de skulle gjøre det. Dermed fikk både Jones og de andre flere timer på seg til å varsle sine følgere om at en bannlysing var på vei. Dermed kunne de opplyse følgerne om hvor de kunne få med seg fremtidig innhold på alternative plattformer.

Overfor WIRED forteller en talsperson for Facebook at fjerningen av kontoene tok lenger tid enn de hadde forventet. I noen tilfeller tok det over en time før endringene trådte i kraft, som følge av treghet i systemet.

Forbyr deling

Facebook forbyr nå deling av Infowars-innhold. Det inkluderer videoer, radioklipp og artikler. Eller rettere sagt: de forbyr deling av dette innholdet med mindre du fordømmer det.

Fordømmer du det, får du faktisk lov til å dele det. Men hvordan skal Facebook vite det? Her må trolig Facebook manuelt gå gjennom innholdet og se om folk, gjennom det de skriver, fordømmer det eller ikke.

Det høres ut som en krevende jobb.

Vi har helt sikkert ikke hørt enden på denne visa.

Kilde:
WIRED / PEOPLE

Annonse
Annonse