Ferdig med den "spartanske dietten" - nå skal Tesla hente inn mer penger
Tesla utsteder nye aksjer for å hente inn mer kapital.

Annonse


Ferdig med den “spartanske dietten” – nå skal Tesla hente inn mer penger

Knapt en uke etter at den amerikanske bilprodusenten meldte en reduksjon i pengebeholdningen på over tolv milliarder norske kroner i første kvartal så annonserer selskapet at de nå er ute etter å hente inn ny kapital for å håndtere nedgang i salg og utvikling av nye produkter.

Aksjen oppe med fire prosent

Pengene har de tenkt å få inn i form av både utstedelse av nye aksjer og opptak av lån. Musk annonserer at han selv vil kjøpe nye aksjer til en verdi av ti millioner dollar, og aksjekursen har etter nyheten om kapitalbehovet gått opp med omkring fire prosent.

– Vi trenger ikke kapitaltilførsel

Det er en spesiell situasjon ettersom Tesla med Elon Musk i spissen gjennom hele fjoråret konsekvent ytret at de var ferdige med å hente kapital utenfra. Likevel ga Musk den siste tiden uttrykk for at de luftet ideen om å gjøre dette, nesten samkjørt med nyhetene om at kunne melde tap som var enda større enn forutsett.

En nedgang i amerikanske myndigheters incentivprogram refereres til som et av årsakene bak denne negative utviklingen, og heller ikke hjalp det at de i mars måtte bla opp 920 millioner dollar i kontanter for å kompensere for den fallende aksjekursen.

Annonse


Satser på selvkjørende biler i taxi-ordning

Daniel Ives i Wedbush Securities forteller at dette er en bra ting for flere av de involverte partene ettersom Tesla endelig får smake på sin egen medisin i det de er nødt til å konfronteres med reell og velbegrunnet bekymring fra investorer.

Mens Teslas finansdirektør forteller at de ser for seg bedre tall i andre halvdel av 2019 der de regner med å levere 100 000 biler i andre kvartal og ytterligere 360 000 eller mer for året totalt så setter Musk lit til deres inntog i markedet for autonom transport. Under kan du lese vår artikkel om Teslas “Robotaxi”:

Tesla ønsker å lansere “Robotaxi” i løpet av neste år

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse