Tjente flesk på Apple-forlik
Apple og Qualcomm ser ut til å ha lagt uenighetene bak seg.

Tjener flesk på Apple-forlik

I går kveld annonserte Qualcomm tall for det foregående kvartalet i tillegg til å prognostisere inntektene for det kommende kvartalet. Fra prognosene får man et bilde av hvor mye Apple må ha belaget seg på å betale Qualcomm i forbindelse med forliket de inngikk for noen uker tilbake, og det er snakk om en heftig sum.

Kontantutbetaling 

Av den totale inntekten er mellom 4,5 og 4,7 milliarder dollar regnet med å stamme direkte fra Apple i form av en kontant utbetaling i tillegg til betaling av andre forpliktelser. Summen utgjør rundt 40 milliarder norske kroner.

Avtalen mellom Apple og Qualcomm innebærer en seksårsavtale der Qualcomm kommer til å stå som leverandør av modembrikker for fremtidige Apple-enheter.

Ville ikke oppgi beløp

Det var i midten av april at Qualcomm annonserte at de har kommet til enighet etter en lang periode med søksmål fram og tilbake. Apple uttalte den tiden at det skulle foreligge en utbetaling fra deres selskap til brikkeprodusenten, men de ønsket ikke å redegjøre for summen.

Dette førte naturligvis til spekulasjoner, der en analytiker anslo summen til å være mellom fem og seks milliarder dollar.

Uansett så ser Apple nå ut til å være fornøyd med å ha fått på plass en løsning med selskapet, der Tim Cook i går uttalte at det føles godt å ha lagt konflikten bak seg, og at det vil være gunstig for begge parter.

Kilde:
MacRumors