Store Krypto-Valuta Verdier Stjålet fra Outlook og Hotmail Brukere
Tyveri av krypto-valuta har blitt et mareritt for Microsoft (Ill. WorldSpectrum)

Annonse


Store krypto-valuta verdier stjålet fra Outlook og Hotmail-brukere

Tidligere i April rapporterte teknologi-bloggen til Vice, Motherboard, at en hacker hadde greid å skaffe seg tilgang til innholdet til forbrukerversjonene av Outlook og Hotmail. Brukere på Reddit begynte deretter å melde om å ha fått advarsler fra Microsoft om at selskapet erkjenner problemet.

Det var derimot ikke bare epost-adresser og metadata som hadde blitt hacket – faktisk personlig innhold fra private eposter som jo ofte inneholder svært sensitiv informasjon.

Denne artikkelen inneholder reklamelenker.

Les også hvordan kjøpe kryptovaluta eller hvordan kjøpe Bitcoin

Annonse


Ukjent antall berørte kontoer

Nå er det kjent at hackerne primært var ute etter å skaffe seg tilgang til krypto-kontoer til de uvitende. I minst ett tilfelle har et offer for hackingen stått frem og bevist at nettopp hans krypto-konto ble hacket – og at hans krypto-valuta ble stjålet. Jevon Ritmeester sendte skjermbilder av det som skjedde til Microsoft,  og forteller til Motherboard at hackerne hadde greid å skaffe seg full tilgang til innholdet i hans eposter – inkludert eposter vedrørende hans Kraken.com konto. Kraken er en populær krypto-valuta platform.

Dermed var det ingen sak for hackerne å be om tilbakestilling av passordet hans, logge inn, og gjøre hva de ville. De fikk med seg 1 bitcoin, tilsvarende cirka 43.800 kroner. Fremdeles foreligger det ikke full oversikt over hvor mange andre som er berørt på lignende måte – men det kan være snakk om tusenvis av kontoer som muligens har fått valuta stjålet.

Problemet mye verre enn først antatt

Da TechCrunch først meldte om saken, var Microsoft raskt ute med å si at innbruddene kun ga hackerne tilgang til mindre sensitiv informasjon. Men etter at Motherboard la frem klare bevis til Microsoft at også innholdet av eposter i seg selv tydeligvis også lå åpent for hackerne – endret Microsoft tonen.

Microsoft har nå anerkjent det større omfanget av problemet, og ber alle epost-brukere brukere av Outlook, Hotmail, og MSN om å kontakte kundeservice for umiddelbar hjelp.

Kilde: Motherboard

Annonse