Sparket britisk minister etter Huawei-lekkasje

Sparket britisk minister etter Huawei-lekkasje
Huawei er langt fremme på 5G-teknologi og tilbyr forbrukerprodukter til svært konkurransedyktige priser. Det frister mange land og forbrukere, men USA forbyr selskapet å selge mobilene i landet, og mener at selskapet spionerer for Kina.

Storbritannias statsminister Theresa May har sparket intet mindre enn forsvarsministeren etter lekkasjer som har med nasjonal sikkerhet å gjøre.

Nekter for lekkasjer

Gavin Williamson nekter for å ha vært involvert i lekkasjen der Huawei er involvert, men ble ikke trodd og er altså ute fra topp-posisjonen.

May, i et brev til den tidligere forsvarsministeren, skrev at de hadde sikre bevis for at nettopp han stod bak lekkasjen. Williamson benekter påstandene på det sterkeste.

Annonse

Ga Huawei lov til å bygge 5G-nett

Hemmeligholdet under møtene ble brutt etter at det forrige måned ble avslørt, av britiske The Telegraph, at Huawei skulle få lov til å bygge deler av landets 5G-nettverk – en avgjørelse som er det motsatte av hva USA har valgt: altså å blokkere Huawei av sikkherhetshensyn.

USA mener Huawei har utstyrt telekomutstyret sitt med spionvare og at de stadig stjeler forretningshemmeligheter fra amerikanske teknologiselskap. Huawei fortsetter å benekte påstandene.

Kilder innad i Mays regjering ble senere tvunget til å si noe om saken etter lekkasjen. De fortalte den gang at selskapets involvering i 5G-prosjektene skulle være begrensede.

Kilde:
Reuters

Annonse
Annonse