Investerer i helt ny LED-teknologi for fremtidig iPhone

Investerer i helt ny LED-teknologi for fremtidig iPhone
Om ryktene stemmer så har Foxconn investert mye i MicroLED for å være Apples foretrukne partner i tiden som kommer.

Det meldes i dag fra flere hold at Foxconn har begynt å investere i MicroLED-teknologi i et forsøk på å vinne til seg anbud fra Apple om å lage fremtidige iPhone-modeller. Kildene er kinesiske Economic Daily News, og det er DigiTimes som først har gjengitt innholdet.

Mindre energiforbruk og bedre farger

Som de fleste medier skriver så er Apple sannsynligvis ute etter å erstatte OLED med MicroLED når det først skjer at førstnevnte byttes ut – i dag brukes slik teknologi i iPhone X, XS og Apple Watch. MicroLED er kjent for å ha flere av de samme fordelene som OLED har over LCD, blant annet kjappere responstid, bedre svartfarge og finere farger med bedre kontraster.

Annonse

Forskjellen mellom MicroLED og OLED på en annen side er at man tar i bruk tynnere skjermer og at man oppnår mer lyssterke farger og i tillegg en fordel i mindre strømforbruk.

Startet opp i 2014

Interessant nok startet Apple opp med forskning på MicroLED allerede i 2014 da de kjøpte opp selskapet LuxVue og kombinerte dette med opprettelsen av et lenge hemmelig laboratorium i Taiwan. Her dempet de likevel i 2017 hyppigheten på forskningsaktivitetene, sannsynligvis som et resultat av at de opprettet et tilsvarende forskningssenter i Santa Clara, California – noe ryktene tilsier.

MacRumors opplyser om at man antakelig må vente to til fire år for å se MicroLED bli brukt i iPhone-skjermer, og ett år til det blir brukt i Apple Watch.

Kilder:
MacRumors
DigiTimes

Annonse
Annonse