Skjermbilde 2019-04-29 kl. 14.32.50
Med skjerm på baksiden av telefonen blir det enklere å ta gode bilder.

Annonse


Samsung tar «heldekkende skjerm» til et nytt nivå

Samsung ble i forrige uke nærmest tvunget til å utsette lanseringen av Galaxy Fold, selskapets første brettbare smarttelefon.

Men nå har selskapet i det stille fått godkjent et patent for en telefonteknologi som er ganske ulik den vi finner i Galaxy Fold.

Kan vise varsler på toppen

Det nye patentet ble først oppdaget av Let’s Go Digital og viser hvordan Samsung ser for seg en telefon med en skjerm som dekker både forsiden, baksiden, toppen og bunnen. Altså en ekte heldekkende skjerm.

Et av at patentbildene viser for eksempel en melding som ruller over toppen av skjermen.

Annonse


Saken fortsetter under bildet. 

Enklere å ta selfies

Men Samsung nevner også et par andre trivielle bruksområder for en slik skjerm. Selskapet ser for eksempel for seg at det vil være nyttig når man skal ta bilde av noen. Personen som blir tatt bilde av kan nemlig se seg selv via skjermen på baksiden. Det gjør det også lettere å ta bedre selfie-bilder, ettersom du kan bruke bakkameraet for å knipse et bilde samtidig som du ser deg selv.

Oversetting i sanntid

Det andre eksempelet Samsung trekker frem er oversetting. Her er tanken at en person kan snakke inn i mikrofonen mens oversettelsen ruller over bakskjermen i sanntid.

Ideen er er like interessant som telefonens skjerm er sårbar. Med en skjerm som dekker stort sett hele telefonen sier det seg selv at risikoen for knusing øker. Klarer Samsung å finne en god løsning på det, kan dette absolutt være et fascinerende tilskudd i smarttelefon-markedet.

Det er dog bare et patent, så om Samsung realiserer dette prosjektet gjenstår å se.

 

Kilde:
Business Insider