spotify
Spotifys betalende kunder øker, men selskapet taper fortsatt mye penger.

Annonse


Så mange betaler for Spotify Premium

Ifølge Spotify har de nå 100 millioner betalende Premium-brukere. Det totale antallet brukere ligger nå på 217 millioner. Det betyr at 117 millioner bruker den reklamebaserte gratisvarianten av strømmetjenesten.

Tallene ble offentliggjort da Spotify presenterte sine nøkkeltall for første kvartal 2019.

Fortsatt stort potensial i India

I februar ble Spotify lansert i India og bare iløpet av den første uken var det over 1 million brukere som registrerte seg i landet. Fire uker senere hadde tallet doblet seg. Men Spotify har langt i fra fått hentet ut alt av potensial i India, fortsatt er det enorme rom for vekst.

Og til tross for vekst i antall betalende kunder, er Spotify fremdeles ikke et profitabelt selskap. Første kvartal i år endte med et tap på 158 millioner dollar. Tapet er riktignok mindre enn samme kvartal i fjor, da Spotify endte med et tap på 188 millioner dollar.

Annonse


Ansatte en del av skylda

Ifølge Spotify er de ansatte i selskapet en del av forklaringen på tapet. Etter at aksjene steg til værs fikk de ansatte høyere bonusutbetalinger og har derfor betalt mer i skatt som en følge av dette.

Det blir spennende å se om podcastsatsingen kan påvirke tallene. Tidligere i vinter ble det kjent at Spotify kjøpte podcastgigantene Gimlet og Anchor.

Hvilken strømmetjeneste for musikk bruker du?

 

Kilde:
Spotify