Hva må Apple gjøre for å stoppe Google Assistant?

Microsoft avslører i en ny rapport at Google Assistant har vokst kjappest av alle assistenene, og hva de brukes til.

Vår mening er at Apples Siri er langt dårligere enn Google Assistant – det ser også mange andre ut til å være enige i, i og med at bruken av Googles assistent har økt noe veldig.

Assistant øker veldig kjapt

For rundt 7000 spurte i en Microsoft-spørreundersøkelse avslører at Google Assistant har en like stor brukerbase som Apples Siri med 36 prosent markedsandel for dem begge, Alexa på andreplass med 25 prosent og Microsoft Cortana med 19 prosent.

Microsoft har avtale med Amazon om å bake inn Cortana i Echo slik at man kan bruke Cortana og Alexa på en og samme enhet. Microsofts tilnæmrning til mobiler er det samme: å tilby sin egen hjemskjerm på andres enheter.

Annonse

Siri har vært på markedet i syv år

Forskjellen er at Apples Siri ble lansert for syv år siden, mens Googles for tre år siden. Bruken av Assistant øker, eller har i det minste økt, mye kjappere enn Apples stemmeassistent. Problemet til Apple er at de skryter av bedre personvern – dette i  kombinasjon med at Google vet mye mer om deg enn konkurrentene grunnet årevis med søk, og Apple har et aldri så lite problem med å gjøre Siri bedre.

Dette melder Microsoft om resultatet:

Populariteten til Siri og Google er sannsynligvis på grunn av det store volumet av mobiltelefoner (rundt 250 millioner i USA), sammenlignet med smart-høyttalere (omtrent 50 millioner+ i USA). Både Siri og Google er mer justert for mobiltelefoner, mens Alexa er mer nøyaktig tilpasset smarte høyttalere (selv om Siri og Google begynner å infiltrere smarte høyttalere, mens Alexa også kan brukes på mobiltelefoner).”

Utdrag fra rapporten.
Utdrag fra rapporten.

Dette brukes de til

Undersøkelsen avslører også hva assistentene brukes til: i snitt svarte brukerne at de bruker dem til fem oppgaver: finne musikk, finne frem, hente frem vær og nyheter og den aller mest brukte (68 prosent): å finne kjapp-fakta.

Bruksområder.
Bruksområder. (Ill.: Microsoft)

Hvilken assistent foretrekker du?

 

Kilde:
Microsoft (PDF)

Annonse
Annonse