Phil Schillers svar setter denne saken i et nytt lys

schiller-e1551373627792-1280x720
Apples Phil Schiller svarer på kritikken.

Skjermtid-appen ble introdusert sammen med iOS 12, og lar deg overvåke din egen skjermbruk, og sette begrensninger for hvor mye du kan bruke hver enkelt app.

Tidligere i dag skrev vi at Apple har fjernet eller begrenset mange apper som tilbyr samme funksjonalitet som deres offisielle skjermtid-app. Les hele saken her:

App-utviklere mister livsgrunnlaget sitt: – Vi hadde forventet litt høflighet fra Apple

Annonse

Unyansert bilde

I en NY Times-artikkel gikk utviklere hardt ut mot Apple og hevdet at selskapet på systematisk vis drepte konkurransen.

Men det viser seg nå at artikkelen i den amerikanske nettavisen var svært unyansert. De hadde nemlig ikke publisert hele responsen Apple hadde gitt da de ble bedt om å kommentere saken. Istedet hadde NY Times kun publisert et kort utdrag, nemlig dette:

«Vi behandler alle apper likt, inkludert de som konkurrerer med våre egne tjenester. Vårt intensiv er å ha et levende app-økosystem som tilbyr forbrukere tilgang til så mange kvalitetsapper som mulig».

I etterkant av artikkelen, som også Macrumors videreformidlet, tok en leser kontakt med Apple for å uttrykke sin bekymring for selskapets praksis. Overraskende nok fikk leseren svar av Apples Phil Schiller. Og svaret gir et mye klarere bilde av saken. Det setter også situasjonen i et annet lys.

Ifølge Schiller er uttalelsen den samme som ble gitt til NY Times.

Saken fortsetter under bildet. 

På vegne av barna

Vi publiserer her uttalelsen til Schiller i sin helhet (oversatt til norsk):

«Jeg vil forsikre deg om at App Store-teamet har opptrådt ansvarlig i denne saken ved å beskytte våre barn fra teknologier som kan bli brukt til å bryte deres personvern og sikkerhet. Etter at du har lest noen av disse faktaene håper jeg du er enig», innleder Schiller, før han forklarer:

«Dessverre inkluderte ikke New York Times-artikkelen våre komplette uttalelse. Ei heller forklarte den risikoen for barna dersom Apple ikke hadde handlet på vegne av dem. Apple har lenge støttet apper som fungerer som vår Skjermtid-funksjon, for å hjelpe foreldre med å kontrollere barnas tilgang til teknologi, og vi vil fortsette med å oppfordre til utvikling av slike apper. Det er mange fantastiske apper for foreldre i App Store, som for eksempel “Moment – Balance Screen Time” av Moment Health og “Verizon Smart Family” av Verizon Wireless. Iløpet av det siste året har vi imidlertid blitt gjort oppmerksom på at noen av disse foreldrestyrte appene brukte en teknologi kalt Mobile Device Management eller “MDM”. De har installert en MDM-profil som en metode for å begrense og kontrollere bruken av disse enhetene. MDM er en teknologi som gir en part tilgang til og kontroll over mange enheter. Meningen var at dette skulle bli brukt av et selskap på sine egne mobile enheter som et organiseringsverktøy, der selskapet har tilgang til all data og bruk av disse enhetene. MDM-teknologien er ikke ment for å la en utvikler ha tilgang til og kontroll over forbrukeres data og enheter, men appene vi fjernet fra App Store gjorde nettopp dette. Ingen bortsett fra deg burde ha ubegrenset tilgang til å styre barnet ditt sin enhet, vite plasseringen deres, overvåke app-bruken deres, kontrollere e-post-kontoene deres, surfe på nettet, bruke kameraet, ha nettverkstilgang og til og med fjernslette enhetene deres. Videre har sikkerhetsundersøkelser vist at det er en risiko for at MDM-profiler kan bli brukt som en teknologi for hacker-angrep ved å hjelpe dem til å installere apper for skadelige formål på brukeres enheter. 

Når App Store-teamet undersøkte bruken av MDM-teknologien blant noen utviklere som laget apper for å kontrollere barns enheter, og fant ut at dette utgjør en risiko for deres personvern og sikkerhet, ba vi disse utviklerne om å slutte å bruke MDM-teknologien. Å beskytte brukernes personvern og sikkerhet er overordnet i Apples økosystem, og vi har viktige App Store-retningslinjer som ikke tillater apper som kan utgjøre en risiko mot forbrukernes personvern og sikkerhet. Vi vil fortsette med å tilby funksjoner, slik som Skjermtid, designet for å hjelpe foreldre med å kontrollere barnas tilgang til teknologi. Vi vil også jobbe med utviklere for å tilby mange fantastiske apper i App Store for slik bruk, ved å bruke teknologi som er sikker og privat for oss og barna våre. 

Takk, 

Phil»

 

Kilde:
Macrumors

Annonse
Annonse