Skjermbilde 2019-04-24 kl. 13.32.05
Twitter-sjefen møtte Donald Trump i Det hvite hus i går.

Annonse


Trump møtte Twitter-sjefen – klagde på sletting av følgere

Twitter offentliggjorde i går sine nøkkeltall for første kvartal 2019, og tallene viser at det sosiale mediets inntekter øker, mens antallet månedlige aktive brukere synker.

Skulle snakke om 2020-valget

Kort tid etter offentliggjøringen møtte Twitter-sjef Jack Dorsey den amerikanske presidenten, Donald Trump, i Det hvite hus.

Ifølge en uttalelse fra Twitter skulle møtet dreie seg om hvordan nettstedet skal kunne bidra til sunne offentlige samtaler i forkant av 2020-valget i USA.

Ifølge Twitter var det presidenten selv som tok initiativ til møtet. Presidenten har ved en rekke anledninger tidligere uttrykt misnøye med Twitter, det til tross for at han selv er svært aktiv på nettstedet. Misnøyen har dreid seg om det Trump kaller «politiske spill» på Twitter – presidenten mener det sosiale mediet har tvunget konservative til stillhet ved flere anledninger.

Annonse


Twitter-sjefen måtte forklare

Men hva skjedde egentlig under gårsdagens møte? The Washington Post gir oss noen svar.

Ifølge avisen brukte Trump betydelige deler av møtet på å klage over antallet følgere han har på nettstedet. Trump skal angivelig ha anklaget Twitter for å bevisst ha fjernet noen av følgerne hans. Informasjonen kommer visstnok fra en person som har direkte kunnskap om samtalene som foregikk i Det hvite hus. Personen krevde imidlertid å bli anonymisert i avisartikkelen.

Twitter-sjefen skal ha svart at oversikten over antall følgere kan variere stort ettersom selskapet til stadighet fjerner falske kontoer som forårsaker spam. Dorsey skal selv ha påpekt at også han har opplevd å plutselig miste mange følgere som følge av Twitters arbeid mot spam.

Det vites ikke om presidenten ble fornøyd med svarene, men her er Twitter-innlegget Trump postet etter møtet:

Annonse