To grupper alene kan ha stått bak krypto-tyveri til åtte milliarder
En rapport fra Chainalysis skal ha det til at gruppene stjeler i gjennomsnitt 90 millioner dollar ved hvert angrep.

Annonse


To grupper alene kan ha stått bak krypto-tyveri til åtte milliarder

Denne artikkelen inneholder reklamelenker.

The Wall Street Journal melder at to grupper med hackere alene kan stå back tyveri av rundt én milliard dollar i kryptovaluta, over åtte milliarder norske kroner.

Fremdeles aktive

De to gruppene er løst omtalt som Alpha og Beta og opplysningene er hentet fra en rapport fra Chainalysis som konkluderer med at de to står bak stjeling av minst 60 prosent av alle hacke-tilfeller som offentligheten er gjort kjent med, og at dette tilsvarer rundt én milliard dollar. De er sannsynligvis fremdeles aktive, ifølge rapporten.

Chainalysis baserer opplysningene sine på data de har innhentet i løpet av tre måneders sporing av transaksjoner. I gjennomsnitt tar gruppene til seg rundt 90 millioner dollar ved hvert angrep.

Annonse


Variert struktur og oppbygging

Interessant nok påpekes det at den første gruppen, Alpha, er stor og veldig nøye kontrollert med skikkelig struktur og faste rutiner, der penger til en viss grad ikke ser ut til å være det største motivet deres. Beta derimot er mindre organisert og utelukkende fokusert på å stjele til seg penger. Sistnevnte gruppe er ifølge rapporten også den som viser mindre hensyn i å skjule digitale spor, noe som også tyder på at de er mindre profesjonelle.

I rapporten er det dessuten avdekket at kryptovalutaen de stjeler til seg blir sendt fram og tilbake blant et gjennomsnittlig antall på 5000 kontoer før de til slutt blir løst i penger.

Kilde:
Gizmodo

Annonse