Gjør comeback etter lansering av oppgradert Android-app
Snapchat er snart tilbake på 190 millioner aktive brukere.

Annonse


Gjør comeback etter lansering av oppgradert Android-app

Etter lengre perioder med nedgang ser det ut til at Snap har snudd trenden i noen grad, der de på nytt har opplevd en økning i den daglige brukerbasen.

Var på sitt beste i 2017

Fra å ha 186 millioner aktive, daglige brukere så har tallet nå økt med fire millioner til 190 millioner aktive brukere om dagen. En solid økning til tross – tallet pleide på sitt beste å være én million høyere enn dette på sitt beste da Snap ble børsnotert i 2017.

Snap-sjefen Evan Spiegel klarte ikke helt å forklare hva denne betydelige veksten skyldes, men fortalte at applikasjonen nå i større grad appellerer til personer mellom 13 og 34 år i USA, sammenlignet med det Instagram gjør. Snapchat når ifølge Spiegel fram til 75 prosent av de mellom 13 og 34 år, og 90 prosent dersom dette innsnevres til aldersgruppen 13 og 24 år.

Oppdaterte Snapchat på Android

For noen uker tilbake lanserte Snap en høyt ettertraktet storoppdatering til applikasjonen på Android – denne tok sikte på å gjøre Snapchat raskere og mindre utsatt for plagsomme feil, og hadde for øvrig stått på agendaen i flere år. Den første uken etter at oppdateringen var klar så skal det ha funnet sted en seks prosents økning i antallet som sendte ut biler på Snapchat, ifølge Spiegel.

Annonse


Utover dette har Snap ifølge administrerende direktør flere planer som tar sikte på å beholde brukerbasen i tillegg til å få disse enda mer engasjert. Forrige måned holdt de et arrangement der de viste frem ulike scenarier, blant annet at Snapchat-stories etterhvert kommer til Tinder, og Snap-reklamer vil dukke opp i andre applikasjoner. I tillegg er de i gang med å utvikle en egen spillplattform.

Nå blir Snapchat også en spill-app

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse