- Apple prøvde å presse Qualcomm i mange år - dokumenter avslører Apple visste de var best
San Diego-selskapet Qualcomm vant mot Apple, men hva skjer med selskapet når Apple har egne modem-brikker klare om fem til seks år?

Annonse


– Apple prøvde å presse Qualcomm i mange år – dokumenter avslører Apple visste de var best

Dokumenter fra Qualcomm hevder å avsløre at Apple prøvde å presse selskapet i en årrekke.

Apple hadde ikke noe annet valg

Feiden mellom de to hva angår modem-lisenser, den vant Qualcomm: ikke bare må Apple nå trolig betale mer per modem, de måtte også punge ut noen milliarder dollar i den seks år lange kontrakten – alt dette for å sikre at de fra neste år har iPhone-modeller med 5G-muligheter.

Merk: fordi de to ble enige på rekordtid, ble ikke Apple hørt i den siste rettsaken som sluttet nesten før den startet.

Dette må Apple betale Qualcomm for å sikre iPhone de neste seks årene

– Planla det i to år

Ifølge Qualcomms advokat Evan Chesler skal Apple sett strategisk på søksmålene som skulle komme, og brukt to år på å finne den beste mulige juridiske løsningen på hva de anså som for høy patent-lisens kostnader.

Annonse


“Alt var planlagt på forhånd”, forklarer Chesler, som også mener at Apple handlet Intel-modem for å presse Qualcomm.

Apple mener Qualcomm er best

Annen interessant informasjon som ble kjent under den knappe rettsaksrunden, var at Johny Srouji, Apples sjef for halvledere, mente at “hva angår utvikling har de vært best”. Dette ble avslørt i en epost fra mars 2015.

Også større deler av Apples interne lederskap har vært klar over dette lenge: i et notat fra 2009 sa Apple at Qualcomm var godt kjent for å ha den beste patent-porteføljen for “essensielle og relevante patenter for trådløse standarder”.

 

Ønsket å skade Qualcomm

Dokumentet der Apple skal ha planlagt dette, er fra september 2014, og skapt av en ukjent gruppe innad i selskapet. Apple brukte Intel-modem i omtrent halvparten av sine modeller fra i 2016.

Et annet dokument, fra juni samme år, avslører at Apple ønsket å presse Qualcomm fra tre forskjellige posisjoner “for å skade Qualcomm økonomisk” og for å “sette Qualcomms forretnings-modell i fare”.

Intel ga opp mobil-modem etter at Apple og Qualcomm ble enige, men vil fortsette å utvikle 5G til IoT-enheter.

 

Kilde:
Cnet

Annonse